Κυρ. Μητσοτάκης: Φάντασμα του παρελθόντος το οκτάωρο!!!

του Παναγιώτη Παντέλη

Με μια εξαιρετικά επιθετική και προκλητική ρητορική εμφανίστηκε στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης.

Μιλώντας για το αντεργατικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας, ο κ. Μητσοτάκης ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε το οκτάωρο ως «φάντασμα που έρχεται από το παρελθόν!!!», ενώ ισχυρίστηκε πως οι αλλαγές που σχεδιάζονται θα ισχύουν μόνο αν τις ζητήσει ο εργαζόμενος. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση με αυτόν το νόμο κοιτάει στα μάτια την πραγματικότητα στην αγορά εργασίας.Ανοίγει τα αυτιά της στην αλήθεια και συνομιλεί με τον υπαρκτό κόσμο της εργασίας και όχι με ένα φάντασμα που έρχεται από το παρελθόν, συνδυάζει τις προοπτικές της ατομικής προκοπής( σ. σ πάει γάντι με την ατομική ευθύνη.. ) με την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας προς όφελος όλων. Με λίγα λόγια δίνει τον πρώτο ρόλο στον εργαζόμενο και στην πρόοδο του τόπου

Επιχειρώντας μάλιστα να κάνει το μαύρο άσπρο, ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ακόμα πως «το οκτάωρο παραμένει κατοχυρωμένο ως έχει«. Και συνέχισε προκλητικά, λέγοντας πως η ελαστικοποίηση είναι δικαίωμα του εργαζόμενου(!!) : «Εκείνο που προστίθεται είναι το δικαίωμα του εργαζόμενου(!!)  να ζητήσει ο ίδιος, σε συνεννόηση με τον εργοδότη του, να εργαστεί πιο πολύ για ένα διάστημα, κερδίζοντας σε άδεια, σε μία εποχή που θα το επιλέξει ο ίδιος».

Η σημερινή ομιλία σήμερα του κ. Μητσοτάκη στην Κ.Ο. της ΝΔ αποτελεί μνημείο πρόκλησης και εμπαιγμού των εργαζομένων. Όταν λέει ότι «η κυβέρνηση με αυτόν το νόμο κοιτάει στα μάτια την πραγματικότητα στην αγορά εργασίας», εννοεί  προφανώς την πραγματικότητα της κρίσης, της μείωσης των μισθών, της απορρύθμισης και της ελαστικής εργασίας χωρίς συλλογικές διαπραγματεύσεις και έλεγχο, τον εργασιακό οδοστρωτήρα  που η κυβέρνηση της ΝΔ έχει επιβάλλει. Αναφερόμενος στο αντεργατικό νομοσχέδιο και στην επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, δήλωσε περήφανα ότι «ύστερα από σαράντα χρόνια, φέρνει, επιτέλους και τα ευρωπαϊκά δεδομένα για τον Έλληνα εργαζόμενο». Προφανώς για τον  κ. Μητσοτάκη οι αγώνες και οι θυσίες του Εργατικού Κινήματος και τα κοινωνικά δικαιώματα είναι ένα «φάντασμα που έρχεται από το παρελθόν». Να θυμίσουμε στον κ. Μητσοτάκη ότι το δικαίωμα στην απεργία και στη συλλογική διαπραγμάτευση, και ο ν.1264/82 κατοχύρωσε για πρώτη φορά στη χώρα μας τις βασικές συνδικαλιστικές ελευθερίες, αποτυπώνοντας το Δημοκρατικό και κοινωνικό κεκτημένο της μεταπολίτευσης, που αμφισβητεί η Κυβέρνηση της Ν. Δ με κάθε ευκαιρία!!.  Όμως, η κορυφαία στιγμή της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη είναι αναμφίβολα η αποστροφή του ότι η κατάργηση του οκταώρου μετά από 100 χρόνια «είναι το δικαίωμα του εργαζόμενου να ζητήσει ο ίδιος, σε συνεννόηση με τον εργοδότη του, να εργαστεί πιο πολύ για ένα διάστημα, κερδίζοντας σε άδεια, σε μία εποχή που θα το επιλέξει ο ίδιος. Τόσο απλά. τόσο λειτουργικά.» Η εργασιακή ζούγκλα της φθηνής και ελαστικής εργασίας χωρίς κανόνες, δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες είναι το «αφήγημα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την κοινωνία του 21ου αιώνα!

Ο κ. Μητσοτάκης, υλοποιώντας το Κυβερνητικό Πρόγραμμα της Ν.Δ,  επιστρατεύει φτηνά κόλπα για να νομιμοποιήσει τις ανατροπές του αιώνα. Τον λόγο πλέον έχουν οι Εργαζόμενοι, τα Σωματεία, τα Συνδικάτα, όλη η Κοινωνία.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ!!

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ: 8ΩΡΟ- ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ- ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Ο Παναγιώτης Παντέλης είναι υγειονομικός μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ