Ρουσφέτια της κυβέρνησης σε γιατρούς καταγγέλλει η Ο.Ε.Γ.Ν.Ε.

Ρουσφετολογική διαδικασία που εξελίσσεται «σχετικά με την υπηρεσία υπαίθρου («αγροτικό») και αδικεί κατάφωρα πολλούς νέους γιατρούς», καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (Ο.Ε.Γ.Ν.Ε)

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, σε επιστολή της και προς τον Βασίλη Κικίλια «με το άρθρο 68 του ν. 4764/2020 (το ΦΕΚ εκδόθηκε 23/12) δινόταν η δυνατότητα στους γιατρούς που δεν έχουν εκπληρώσει την υπηρεσία υπαίθρου να υποβάλλουν αίτηση ως 31/1/2020 σε μία ΥΠΕ (πλην της 1ης) και να τοποθετηθούν σε νοσοκομείο αντί για Κ.Υ ή Περιφερικό Ιατρείο.

Αυτή η διάταξη δεν τέθηκε σε διαβούλευση, δεν κοινοποιήθηκε και επί της ουσίας δεν γνωστοποιήθηκε στην συντριπτική πλειοψηφία των ενδιαφερόμενων νέων γιατρών. Μάλιστα ενώ εντός του χρονικού διαστήματος 23/12 ως 31/1 υπήρχε προκήρυξη για εκπλήρωση υπηρεσίας υπαίθρου στον ιστότοπο του υπουργείου Υγείας, πουθενά δεν αναφερόταν πως υπήρχε αυτή η δυνατότητα. Έτσι χρήση της έκαναν μόνο κάποιοι που με κάποιον τρόπο είχαν την σχετική πληροφόρηση.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση αυτής της ρουσφετολογικής και αδιαφανούς διαδικασίας. Να ακυρωθούν οι τοποθετήσεις που έχουν ανακοινωθεί και να δοθεί χρονικό περιθώριο νέων αιτήσεων ώστε όλοι/ες οι νέοι γιατροί να μπορούν αν θέλουν να κάνουν χρήση της διάταξης με διαφάνεια και ισονομία».

ΠΗΓΗ