Καταγγελία: Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ υπεύθυνη για τη διασπορά του covid-19

Η ανακοίνωση-καταγγελία, του Συλλόγου Εργαζομένων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και υπαλλήλων της ΔΥΠΕ Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου:

Η εκτεταμένη διασπορά και προσβολή συναδέλφων από  Covid 19, η οποία έλαβε χώρα τις τελευταίες μέρες στη διοίκηση της 6ης Υ.Πε,  ήταν σαν προδιαγεγραμμένο σενάριο. Οι ούτως ή άλλως κάκιστες συνθήκες εργασίας και συγχρωτισμού όπως και οι έγκαιρες παρεμβάσεις μας δεν λήφθηκαν υπ’ όψιν  από τη διοίκηση, δεν λήφθηκαν τα άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα αποσυμφόρησης που εξασφαλίζουν οι εγκύκλιοι του ίδιου του υπουργείου Εσωτερικών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αποδυνάμωση νευραλγικών διευθύνσεων και τμημάτων σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.

Αντί αυτών, επιπρόσθετα δυστυχώς, είδαμε αιφνίδια αλλαγή προϊσταμένων και διευθυντών, η οποία επιβεβαιώνει το κλιμακούμενο κλίμα αυταρχισμού και την επακόλουθη αύξηση της σύγχυσης και του πανικού στη διαχείριση και το σχεδιασμό που αυτό προκαλεί στους επικεφαλής της 6ης Υ.Πε και αναλόγως, όπως  έχουμε επισημάνει, συμπαρασύρει και αρκετούς Επιστημονικά Υπεύθυνους των Κέντρων Υγείας. «Αυταρχισμός ως μέτρο καταστολής συνειδήσεων».

Οι συνάδελφοι της 6ης ΔΥΠΕ προσέφεραν όλον αυτόν τον καιρό  ακούραστα, τις υπηρεσίες τους όπως και οι συνάδελφοι των Κέντρων Υγείας και για το λόγο αυτό απαιτούμε σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα  και κυρίως της αξιοπρέπειας.

  • Η έλλειψη στρατηγικής επιβεβαιώνεται περίτρανα και με το κλείσιμο του μικροβιολογικού εργαστηρίου του Κέντρου Υγείας Πύργου, μετατρέποντάς το σε εμβολιαστικό κέντρο, αφήνοντας ακάλυπτους έτσι τους πολίτες από βασικές δωρεάν υπηρεσίες  υγείας.
  • Η έλλειψη οργάνωσης εν καιρώ πανδημίας, καταφαίνεται και από τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του μεγαλύτερο Κέντρου Υγείας αστικού τύπου του νομού Αχαΐας (Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα Πατρών). Τα επείγοντα του Κέντρου Υγείας, που εκτός των άλλων, εξετάζει και ύποπτα περιστατικά  COVID-19, βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τα δύο εμβολιαστικά κέντρα. Οι ουρές των πολιτών που θέλουν να επισκεφτούν τα τακτικά ιατρεία, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο και που κάνει τεστ COVID  στον γενικό πληθυσμό και των πολιτών που θέλουν να εμβολιαστούν, βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, με τον κίνδυνο της διασποράς να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Μια εικόνα που συναντούμε στα περισσότερα Κέντρα Υγείας αστικού τύπου.
  • Απαιτούμε την διασφάλιση της υγείας των πολιτών που επισκέπτονται τα Κέντρα Υγείας, την ενίσχυσή τους με ιατρικό και λοιπό προσωπικό, ιδίως την περίοδο αυτή, που το ελάχιστο προσωπικό των Κέντρων Υγείας, εντέλλονται για την λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων.
  • Διερευνούμε καταγγελίες  όσον αφορά τον επιλεκτικό εμβολιασμό «ημετέρων» παρακάμπτοντας τα πρωτόκολλα.
  • Δεν θα επιτρέψουμε να καταστρατηγηθεί κανένα εργασιακό δικαίωμα στο βωμό της ανούσιας προβολής της υποτιθέμενης ετοιμότητας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΆ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΉ ΠΟΥ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΕΙΨΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΞΕΘΕΣΑΝ ΚΑΙ ΕΚΘΈΤΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ 

πηγή