Τελικά η πόρτα έπεσε…

του Γιώργου Ζαϊρη

ΨΝΑ 20012021

Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΨΝΑ – ΔΑΦΝΙ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ η Διοικήτρια του ΨΝΑ ΤΣΑΓΔΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ο  Αναπληρωτής Διοικητής ΨΝΑ ΔΟΥΡΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ & η Υφυπουργός Υγείας με αρμοδιότητες την ψυχική υγεία ΖΩΗ ΡΑΠΤΗ 

Συναδέλφισσες-οι, καλησπέρα και καλή δύναμη. Θα ξεκινήσω λέγοντας οι συνάδελφοι μας στον τομέα οχημάτων, στην εποπτεία, οι οδηγοί και εργάτες δίνουν έναν καθημερινό αγώνα. Είναι ελάχιστοι και κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες του ΨΝΑ αλλά και των δομών μας σε όλη την Αθήνα. Η Διοίκηση του ΨΝΑ κάνοντας τα «καλά παιδιά« δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα με απόφαση Υπουργείου Υγείας και της 2ηςΥΠΕ το ΨΝΑ να γίνει ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ covid-19!!! από το Σάββατο 16/01/2021  με προφανή στόχο να καλύψουν τις Κυβερνητικές «αστοχίες» και τη κατάρρευση του σχεδιασμού των 1018 Κέντρων Εμβολιασμού. Το Νοσοκομείο μας είναι ένα ειδικό Νοσοκομείο, δεν διαθέτει υποδομές Γενικού Νοσοκομείου για την ασφαλή κάλυψη επειγόντων περιστατικών που μπορεί να προκύψουν σε κάποια παρενέργεια, εύχομαι να μην συμβεί σε κανένα συνάνθρωπο μας. Οι εμβολιασμοί γίνονται στον χώρο των εξωτερικών Ιατρείων που καλύπτει τις ανάγκες των ασθενών αλλά και των πολιτών, με το ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό να είναι υποστελεχωμένο: 2 παθολόγοι – 3 καρδιολόγοι – 3 Νευρολόγοι – 1 Χειρουργός.

Δεν είμαι εναντίον του εμβολιασμού της κοινότητας. Αλλά να πληρούνται οι ασφαλείς συνθήκες για να γίνουν, με σχεδιασμό και  με ενίσχυση εξειδικευμένου  προσωπικού.

Ερχόμαστε στο δια ταύτα, στις φωτο που θα δείτε είναι παρκαρισμένο ένα ασθενοφόρο μας που δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για να γίνει έκτακτη διακομιδή γιατί δεν κλείνει καλά η πόρτα!!! Αυτό το ασθενοφόρο είναι κάτι σαν γλάστρα όπως έχουν στις λαϊκές για να μην παρκάρουν άλλοι!!!…

Τελικά μετά από λίγο η πόρτα του ασθενοφόρου ΕΠΕΣΕ!!!

Ως Σωματείο Εργαζόμενων, που είμαι και Αντιπρόεδρος, εδώ και πάνω από έναν χρόνο είτε σε ανακοινώσεις είτε σε συναντήσεις με την Διοίκηση του ΨΝΑ, είτε με το Υπουργείο Υγείας διεκδικούμε  ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση. Λογια..λογια..λόγια…θα…θα..θα

Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει ασθενοφόρο για να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών και να περιμένουμε το ΕΚΑΒ να έρθει, αν έρθει, όποτε έρθει!!!

Δυστυχώς φαίνεται για ακόμα μια φορά, ότι η Διοίκηση του ΨΝΑ ασχολείται μόνο για το φαίνεστε και να ισχυροποιήσει τις θέσεις τους ότι γίνεται έργο στους ανώτερους τους. Μόνο που το έργο σας είναι μηδενικό και αρχίζει και γίνεται επικίνδυνο. Οι υπηρεσίες που προσφέρεται δεν είναι κάτι άλλο από την  διαχείριση και μάλιστα κάκιστη.

Σήμερα λοιπόν, επακόλουθο όλων αυτών, μια συναδέλφισσα μας είχε λιποθυμικό επεισόδιο, ίσως και κάποιες παρενέργειες του εμβολίου που είχε κάνει. Αφού τις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους παθολόγους καλέστηκε συγγενικό της πρόσωπο και πως λέτε ότι πήγε ΔΙΑΚΟΜΙΔΗ στο Νοσοκομείο Αναφοράς (ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ);;; με έναν οδηγό του ΨΝΑ και μαζι με το συγενικό της πρόσωπο,  με το επιβατικό ΙΧ του ΨΝΑ!!! ΝΤΡΟΠΗ …

Η Υφυπουργός Υγείας με αρμοδιότητες την ψυχική υγεία ΖΩΗ ΡΑΠΤΗ είχε έρθει στο ΨΝΑ και την πρωτοχρονιά μοιράζοντας ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ!!! και λέγοντας ότι η κυβέρνηση και η ίδια προσωπικά θα είναι κοντά στα προβλήματα του Ψυχιατρείου!!!

Κα Ράπτη & Διοικούντες του ΨΝΑ τωρα, χθες , ΑΜΕΣΑ ΑΣΘΕΝΟΦΌΡΟ ΣΕ 24 βάση στο ΨΝΑ και Άμεσα να σταματήσει ο εμβολιασμός COVID19 σε ένα ειδικό Νοσοκομείο που δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για να γίνονται. Αλλιώς είσαστε οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την ασφάλεια & υγεία ασθενών και εργαζομένων.

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΨΝΑ – ΔΑΦΝΙ

ΖΑΪΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ