Σύλλογος Εργαζομένων Αγ. Σάββα: Στάση εργασίας 22/12, 12 -3μμ και συγκέντρωση στην 1η ΥΠΕ

Με στάση εργασίας της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά) από τις 12μ έως τις 3μμ και συγκέντρωση στη 1μμ στην 1η ΥΠΕ συνεχίζεται αύριο Τρίτη 22 Δεκέμβρη η μάχη ενάντια στην εκδικητική μετακίνηση του προέδρου του Συλλόγου Εργαζόμενων στον Άγιο Σάββα, Κώστα Καταραχιά.

Η σημερινή συνέλευση στον Άγιο Σάββα ήταν ξανά μαζική, με συμμετοχή και συμπαραστατών από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, τη ΔΟΕ, το ΕΚΠ, την ΠΟΘΑ, τα ΕΛΠΕ, τους Λιμενεργάτες, το Αμαλία Φλέμινγκ, το Γεννηματάς,το Ελπίς (φωτό). «Σαν σωματείο εργαζόμενων στο νοσοκομείο “ΑΟΝΑ Άγιος Σάββας”, ευχαριστούμε όλους όσους δήλωσαν την αλληλεγγύη τους όλες αυτές τις μέρες στον αγώνα που δίνουμε», αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου. «Η μάχη για να υπερασπίσουμε τον μαχητικό συνδικαλισμό στους χώρους δουλειάς είναι κρίσιμη και είναι ακόμα μπροστά μας παρά το εντέλλεσθε της μετακίνησης που θυροκολλήθηκε με δικαστικό επιμελητή στον πρόεδρο του σωματείου μας…. Είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούμε!». Συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση με στάση εργασίας 1μμ-3μμ αποφάσισε και ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου Αγ.Όλγα.

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου «ο Άγιος Σάββας»

ANAKOΙΝΩΣΗ

Στάση εργασίας Τρίτη 22 Δεκέμβρη και ώρες 12 -3μμ και συγκέντρωση στην 1η ΥΠΕ ώρα 1μμ

Καταγγέλλουμε την συνεχιζόμενη προσπάθεια της διοίκησης του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας σε συνεργασία με την διοίκηση της 1ης ΥΠΕ, να διαλύσουν τον Συνδικαλισμό στο νοσοκομείο, επιμένοντας εκδικητικά στην μετακίνηση του προέδρου του σωματείου μας Κώστα Καταραχιά.

Πρόκειται κυριολεκτικά για δολοφονική πολιτική. Την ώρα που δεκάδες ασθενείς βρίσκονται σε ουρά για να εξεταστούν από τον γιατρό Κώστα Καταραχιά, η διοίκηση του Νοσοκομείου απαίτησε να τους αφήσει να πεθάνουν, και να φύγει για την ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία. Για να χτυπήσουν τον συνδικαλισμό στον Άγιο Σάββα και να διώξουν τον πρόεδρο του Συλλόγου εργαζομένων δεν διστάζουν να βάλουν σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών μας.

Σαν σωματείο εργαζόμενων στο νοσοκομείο «ΑΟΝΑ Άγιος Σάββας», ευχαριστούμε όλους όσους δήλωσαν την αλληλεγγύη τους όλες αυτές τις μέρες στον αγώνα που δίνουμε. Η μάχη για να υπερασπίσουμε τον μαχητικό συνδικαλισμό στους χώρους δουλειάς είναι κρίσιμη και είναι ακόμα μπροστά μας παρά το εντέλλεσθε της μετακίνησης που θυροκολλήθηκε με δικαστικό επιμελητή στον πρόεδρο του σωματείου μας.

Καλούμε όλους και όλες που έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, να βρεθούμε ξανά έξω από την 1η ΥΠΕ την Τρίτη 22 Δεκέμβρη 1μμ για να απαιτήσουμε την εκδικητική μετακίνηση και συνδικαλιστική δίωξη του προέδρου του σωματείου μας Κ. Καταραχιά.

Ο Σύλλογος εργαζομένων στην συνέλευση που πραγματοποίησε την Δευτέρα 21/12 στο προαύλιο του νοσοκομείου αποφασίσαμε να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας με στάση εργασίας 12-3μμ την Τρίτη 22 Δεκέμβρη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην 1η ΥΠΕ στις 1μμ.

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ. Την ΟΕΝΓΕ, την ΠΟΕΔΗΝ και την ΕΙΝΑΠ να σταθούν στο πλευρό του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας» και όλων των εργαζομένων του και να προκηρύξουν για την μέρα αυτή (22/12) διευκολυντική στάση εργασίας 12-3μμ ώστε να μπορέσουν στην συγκέντρωσή μας στην 1η ΥΠΕ να παρευρεθούν αντιπροσωπίες τους καθώς και αλληλέγγυοι συνάδελφοι και σωματεία.

Είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούμε!

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΑΜΕ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Κ. ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                   ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ

Το χτύπημα του συνδικαλισμού στον Άγιο Σάββα

δεν θα περάσει

Πανεργατική Απεργία για μην να τσακίσουν τα συνδικάτα και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα

ΟΛΟΙ την Τρίτη 22/12 στις 1μμ

Κινητοποίηση στην 1η ΥΠΕ (Αλεξάνδρας και Ζαχάρωφ)

Καταγγέλλουμε την συνεχιζόμενη προσπάθεια της διοίκησης του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας, της διοίκησης της 1ης ΥΠΕ, και του υπουργείου Υγείας, να διαλύσουν τον συνδικαλισμό στον Άγιο Σάββα, επιμένοντας εκδικητικά στην μετακίνηση του προέδρου του σωματείου των εργαζόμενων Κώστα Καταραχιά, στη ΜΕΘ του Σωτηρία. Θα χρειαστεί πανεργατική απάντηση γιατί η κυβέρνηση με νομοσχέδιο σκούπα που καταθέτει στη βουλή γενικεύει τις μετακινήσεις καταργώντας ουσιαστικά τον Ν.1264.82.

Με πρόσχημα την πανδημία η ηγεσία του υπουργείο Υγείας δεν προχωράει σε προσλήψεις προσωπικού και επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, όπως ζητάνε οι εργαζόμενοι της Υγείας. Αντίθετα μοναδική τους μέριμνα είναι να τσακίσουν τον συνδικαλισμό και τους συνδικαλιστές στα νοσοκομεία, που καθημερινά δίνουν τη μάχη ενάντια στην πανδημία αλλά ταυτόχρονα ξεμπροστιάζουν τα καθημερινά ψέματα του υπουργείου Υγείας, τις ανεπάρκειες και την εγκληματική πολιτική που εφαρμόζουν. Στην Κέρκυρα μετακινούν τον πρόεδρο του σωματείου, Στα Γιαννιτσά και την ¨Έδεσσα καλούν σε ΕΔΕ τους συνδικαλιστές. Παντού η κυβέρνηση και ο Κικίλιας προσπαθούν να χτυπήσουν τον συνδικαλισμό στα δημόσια νοσοκομεία.

Επιπρόσθετα η κυβέρνηση κατέβασε και ψηφίζει στη βουλή ένα εκτρωματικό νομοσχέδιο σκούπα, που τσακίζει κυριολεκτικά το Νόμο 1264/82. Απελευθερώνει τις μετακινήσεις του προσωπικού από ένα νοσοκομείο σε άλλο, ακόμη και εκλεγμένων συνδικαλιστών, καταργώντας ουσιαστικά το δικαίωμα του συνδικαλισμού στην Υγεία. Ανοίγει έτσι την πόρτα για να γενικευτεί η κατάργηση κάθε συνδικαλιστικού δικαιώματος και όλα αυτά με πρόσχημα την πανδημία.

Στο συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο έχει δεκάδες εκτρωματικές διατάξεις. Μεταφέρει όλες τις άδειες που χρωστάνε στους υγειονομικούς από το 2019 και το 2020, στο 2021. Νομιμοποιεί μέχρι το Νοέμβρη του 2022 την υπέρβαση του 48ωρου στη δουλειά των γιατρών του ΕΣΥ. Παρατείνει την σκανδαλώδη εύνοια προς του ιδιώτες κλινικάρχες, και μέσα στα άλλα καταργεί ουσιαστικά την κυριακάτικη Αργία για τα εμπορικά καταστήματα.

Γι’ αυτό επιμένουμε ότι η απάντηση σε αυτήν την επίθεση στον Συνδικαλισμό από τη μεριά της κυβέρνησης πρέπει να είναι πανεργατική. Θα χρειαστεί όλα τα σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα να σηκώσουν το γάντι και με πανεργατική απεργία να μην επιτρέψουν στη δεξιά, με πρόσχημα τη πανδημία, για την οποία δεν κάνει τίποτε ουσιαστικό, να καταργήσουν τον Συνδικαλισμό στους χώρους δουλειάς. Ξέρουμε ότι αυτό είναι διακαής πόθος του Μητσοτάκη και των υπουργών αλλά δεν θα τους αφήσουμε.

Καλούμε όλα τα συνδικάτα όχι μονάχα να στηρίξουν τη μάχη των εργαζόμενων του Αγίου Σάββα αλλά απαιτούμε από τη ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ να προχωρήσουν άμεσα σε πανεργατική απεργία ενάντια στη διάλυση του συνδικαλισμού.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

elaliberta.gr