Η «ενίσχυση» της Υγείας από τη Κυβέρνηση της Ν.Δ: Προτελευταίοι στην αύξηση πρόσθετων Δαπανών, στις τελευταίες θέσεις σε test, υψηλό έλλειμμα ΑΕΠ. Η Αλήθεια των αριθμών…

Ευτυχώς που τα Επίσημα στοιχεία Διεθνών Οργανισμών, δεν περνάνε από το «φίλτρο» των πρόθυμων ΜΜΕ για να αλλοιώνονται ή να παρουσιάζονται όπως βολεύει το αφήγημα της Κυβέρνησης. Απλώς στα δύσκολα, δεν αποτελούν «είδηση» για ενημέρωση των πολιτών και χάνονται «από προσώπου γης».

Το ίδιο έγινε και με τα πρόσφατα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΟΟΣΑ και αφορούν κρίσιμες παραμέτρους της πολιτικής που εφαρμόζεται από τη Κυβέρνηση της Ν.Δ, Χαρακτηριστικά:

Στις Πρόσθετες Δαπάνες Υγείας λόγω covid-19 κατά κάτοικο, που δαπάνησαν οι Κυβερνήσεις 24 χωρών, είμαστε στη 23η Θέση(!!) προτελευταίοι, με 30€ δαπάνη/ανά κάτοικο, δηλαδή περίπου 300 εκατομμύρια. Όταν ο Μ.Ο είναι στα 112€/ ανά κάτοικο. Ενώ χώρες με ίδιο πληθυσμό, όπως το Βέλγιο είναι 75€/ανά κάτοικο ή χώρες που ήταν στα Μνημόνια όπως η Πορτογαλία είναι στα 57€/ανά κάτοικο.

Το ίδιο και με τα test, όπου ανά 100.000 κατοίκους, είμαστε στα 53, στην 23η θέση από 29 χώρες, όταν η Πορτογαλία είναι στα 126(10η)  και το Βέλγιο στα 94(12η).

Αποδεικνύεται πλέον, με την αλήθεια των αριθμών, ότι ο κ. Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση της Ν.Δ δεν απλώς εγκληματικά ανίκανοι να διαχειριστούν τη Πανδημία του Κορονοϊού, είναι κάτι χειρότερο, εγκληματικά ιδεοληπτικοί. Τόσους μήνες δεν ενίσχυσαν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας από άποψη. Ήταν συνειδητή τους επιλογή όπως αποδεικνύουν και η ελάχιστη, παρά τις μεγάλες ανάγκες,  αύξηση των δαπανών αλλά και ο μικρός αριθμός, συγκριτικά με τις ανάγκες της Πανδημίας test.

Όμως, εκεί που  η ανικανότητα της Κυβέρνησης χτυπάει «κόκκινο» είναι οι προβλέψεις της για την ύφεση και το ΑΕΠ της χώρας. Από τις διαβεβαιώσεις για μείωση του ΑΕΠ κατά -4%, που μετατράπηκαν στις δεσμεύσεις « ότι η μείωση δεν θα είναι πάνω από -7,8%» έχουμε φτάσει σε διψήφιο νούμερο -10,5% με πολύ σοβαρές πιθανότητες, έως το τέλος του χρόνου να αυξηθεί ακόμα παραπάνω. Ενώ οι δεσμεύσεις για ανάπτυξη 7,4%(!!)  για το 2021, φαίνεται να καταλήγουν σε «ασθενική» ανάπτυξη 4% το 2021 με τις πιθανότητες να είναι πτωτικές.

Τέλος, οι προθέσεις της Κυβέρνησης για την «ενίσχυση» του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, αποτυπώνεται και στο ότι, παρά τη δραματική εξέλιξη της Πανδημίας, δεν προχωρά σε ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ και αύξηση των Δαπανών για την Υγεία, αλλά και στο προκλητικό τρόπο που διαχειρίζεται τον Ιδιωτικό Τομέα Υγείας, όπου πέρα από τις χαριστικές Συμβάσεις, που αυξάνουν την κερδοφορία τους, ακόμα και στο θέμα των Επιτάξεων επιλέγει να μην εμπλέξει το ΣΥΝΟΛΟ των Ιδιωτών, αλλά τα «μικρά ψάρια» αφήνοντας στο απυρόβλητο τους γνωστούς μεγαλοκαρχαρίες του Ιδιωτικού Τομέα.

Απόδειξη δε των ιδεοληπτικών της εμμονών της Κυβέρνησης για το Δημόσιο Σύστημα, είναι ότι στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2021, δεν προβλέπει ούτε ένα (!!) ευρώ παραπάνω για Δαπάνες για Εξοπλισμό και Υποδομές. Εξάλλου γιατί να ενισχύσουν το Δημόσιο Σύστημα με ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές, αφού ο σχεδιασμός τους για αύριο είναι να το Ιδιωτικοποιήσουν με την εκτεταμένη χρήση των ΣΔΙΤ, όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα, αλλά και πρόσφατα ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης.

Απέναντι στις συνειδητές πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης της Ν.Δ και του κ. Μητσοτάκη, να αφήσουν χωρίς ενίσχυση τις Δημόσιες Δομές σε ανθρώπινο δυναμικό και δαπάνες, οφείλουν οι εργαζόμενοι να διαμορφώσουν ένα αγωνιστικό πλαίσιο διεκδίκησης όπου ΑΜΕΣΑ να διεκδικήσουν : ΜΑΖΙΚΕΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ και ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ για την ΥΓΕΙΑ.

Καλούμε τα Σωματεία Εργαζομένων και τη ΠΟΕΔΗΝ να πάρουν ΑΜΕΣΑ πρωτοβουλίες για την ΕΝΙΣΧΥΣΗ του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με προσωπικό και χρηματοδότηση. Για να μπορέσει να αντέξει στη Πανδημία, για να μπορέσει να επιτελέσει το ρόλο του, νοσηλεύοντας όσους έχουν ανάγκη, σώζοντας τους ανθρώπους και το Λαό.

Υ.Γ : Αλήθεια, γιατί τα ΜΜΕ δεν σχολίασαν το γεγονός, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία από το -7,3% μείωση των Δαπανών για την Υγεία το 2008-2013(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) , το 2015-2019 πήγαμε στο +0,4% ( ΣΥΡΙΖΑ) . Κάθε απάντηση δεκτή…