Κλείνουν τα κέντρα υγείας και παραμένουν κλινικές Covid-19 και «κορονογιατροί»

Ακόμα μια ομολογία της μηδενικής προετοιμασίας από το Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση για το δεύτερο κύμα της Πανδημίας. Χωρίς καμία περίσκεψη και αιδώ, μέσα στον πανικό του, το υπουργείο Υγείας επιτάσει γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, νοσοκομεία, καταργεί κλινικές, αφαιρεί το δικαίωμα από βαριά ασθενείς να έχουν περίθαλψη και να κάνουν χειρουργεία, κλείνει οριστικά τα Κέντρα Υγείας και επιτάσει τους γιατρούς τους στις κλινικές Covid-19 αφήνοντάς τους ασθενείς -ειδικά απομακρυσμένων περιοχών- στο έλεός τους ή καλύτερα στους ιδιώτες γιατρούς και τις κλινικές.

Στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, ειδικά στις Σέρρες που έχει πολλά κρούσματα η κατάσταση είναι δραματικοί. Ειδικοί οφθαλμίατροι χειρουργοί, γιατροί όλων των ειδικοτήτων καλούνται να περιθάλπουν μόνο περιστατικά κορονοϊού χωρίς καμία εκπαίδευση…

Στις βιομηχανίες (που έχουν απομείνει) στην Κεντρική Μακεδονία τα κρούσματα είναι πολλά, αλλά δεν υπάρχει καμία μέριμνα ούτε καν μια συγκεκριμένη απάντηση από κανέναν.

Ενδεικτικά αναφέρουμε καταγγελία εταιρείας που ζητώντας πληροφορίες από τον ΕΟΔΥ: Τι να κάνει σε περίπτωση κρούσματος στο χώρο εργασίας.

Πήρε τρεις διαφορετικές απαντήσεις:

  1. Δεν χρειάζεται η εταιρεία να αναφέρει το κρούσμα στον ΕΟΔΥ Το νοσοκομείο στο οποίο έγινε το τεστ και βγήκε θετικό θα το κάνει
  2. Πρέπει η εταιρεία να αναφέρει το κρούσμα στον ΕΟΔΥ και να βγάλει σε καραντίνα τους εργαζόμενους στο τμήμα όπου εντοπίστηκε το κρούσμα.
  3. Πρέπει να βγουν σε καραντίνα μόνο οι εργαζόμενοι στο τμήμα οι οποίοι ήρθαν σε στενή επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα.

πηγή:efsyn