Όποιος προλάβει πρώτος – Αντιδράσεις για τις προσλήψεις στον ΕΟΔΥ με… σειρά προτεραιότητας

Η ταχύτητα είναι σημαντικό προσόν… στον άνθρωπο και είναι χρήσιμη σε διάφορες εκφάνσεις της καθημερινότητας.

Αλλά το να… προσλαμβάνεται κάποιος επειδή είναι ταχύτερος από τους ανθυποψηφίους του, μάλλον πρώτη φορά το βλέπουμε.

Είχαμε αναφερθεί ξανά στο σχετικό θέμα με το άρθρο Συνεχίζει το βιολί του ο ΕΟΔΥ, 700 νέες προσλήψεις με αριθμό πρωτοκόλλου!, προ ημερών, διαπιστώνοντας ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει συχνά το συγκεκριμένο «σύστημα προσλήψεων», με πρόσχημα τον κορονοϊό…

Στην υπό συζήτηση, στη Βουλή, σύμβαση δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Ιδρύματος Ωνάση, βρίσκει κανείς και άλλες άσχετες (ως συνήθως) διατάξεις, για τον τομέα της Υγείας πάντως.

Όπως για παράδειγμα το άρθρο 17 που αφορά σε «ζητήματα προσωπικού ΕΟΔΥ», στο οποίο ανοίγει «παράθυρο» για υπερωριακή απασχόληση των εργαζομένων του «για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών του κοροναϊού COVID-19», πράγμα απολύτως κατανοητό.

Όμως, περαιτέρω, στην παράγραφο 3, διαβάζουμε:

«Εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 και σε κάθε περίπτωση, για χρονικό διάστημα που δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τις 31.12.2020, ο ΕΟΔΥ δύναται να προσλαμβάνει για χρονικό διάστημα έως τεσσάρων (4) μηνών ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό βοηθητικό προσωπικό κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων επιλογής προσωπικού συμπεριλαμβανομένης και της ΠΥΣ 33/2006 (Α’ 280). Τα ελάχιστα αναγκαία προσόντα για την πρόσληψη του προσωπικού ορίζονται στην πρόσκληση που αναρτάται στις ιστοσελίδες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας και συμπεριλαμβάνουν αποκλειστικά το πτυχίο και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος των αιτούντων, όπου αυτά απαιτούνται. Η πρόσληψη διενεργείται κατά την έκταση των οριζόμενων ανά περίπτωση στην πρόσκληση ή σε τυχόν συμπληρωματική πρόσκληση αναγκών, με μοναδικό κριτήριο την αύξουσα σειρά της αίτησης».

Κατανοητό ότι ίσως οι συνθήκες στις οποίες θα ζήσουμε, να είναι έκτακτες, κατανοητό ότι οι διαδικασίες πρόσληψης πρέπει να μην πάρουν τραβήξουν σε διάρκεια αλλά…

Φώναξε εξάλλου κι ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μάρκου, αλλά…

Ν. Παπ. 

libre.gr