Διευθυντικό στέλεχος με συμπτωματολογία υποβλήθηκε σε τεστ και βγήκε θετικός – Σε τεστ θα πρέπει να υποβληθούν οι εργαζόμενοι με ευθύνη της εταιρείας

Νέο «ορφανό» κρούσμα κορονοϊού, το πέμπτο σε τρεις ημέρες, καταγράφηκε χθες στον Βόλο, θέτοντας σε συναγερμό ολόκληρο εργοστάσιο στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο κρούσμα αφορά σε 48χρονο, που είναι διευθυντικό στέλεχος εργοστασίου στην περιοχή του Βόλου και ο οποίος παρουσίασε συμπτώματα. Πήγε σε ιδιωτικό εργαστήριο όπου υποβλήθηκε σε τεστ και βγήκε θετικός. Για την επαλήθευση του αρχικού αποτελέσματος υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ και επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό.

Στον 48χρονο δόθηκαν οδηγίες και βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό. Ο ίδιος φέρεται να μην έχει ταξιδέψει σε «κόκκινη» περιοχή, ούτε να είχε επαφές με ήδη γνωστά κρούσματα.

Βάσει των οδηγιών που δόθηκαν η διεύθυνση του εργοστασίου θα πρέπει να προχωρήσει σε ιχνηλάτηση επαφών. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι με ευθύνη της εταιρείας θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί αν επίσης νοσούν από κορονοϊό και να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα.

Σημειώνεται ότι για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις η ιχνηλάτηση γίνεται πλέον με ευθύνη των διευθύνσεων και όχι από τον ΕΟΔΥ.

18 κρούσματα στη Θεσσαλία

Το συγκεκριμένο ήταν το μοναδικό κρούσμα που ανακοινώθηκε χθες για τον Βόλο ανάμεσα σε 18 συνολικά που καταγράφτηκαν σε επίπεδο Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στην ανακοίνωσή της για την εξέλιξη της πανδημίας από 28/9 ώρα 14:00 έως 29/9 ώρα 14:00 η περιφέρεια αναφέρει τα εξής:

«Το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες. Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.

-Στην περιοχή των Τρικάλων

Καταγράφηκαν 6 νέα κρούσματα Covid – 19.

1 κρούσμα αποτελεί επαφή κρούσματος (27/09/2020) και προέκυψε κατόπιν ιχνηλατήσεως ενώ 3 κρούσματα προσήλθαν και εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων δύο στο Γ.Ν. Τρικάλων και ένα σε ιδιωτικό εργαστήριο. Τέλος 2 κρούσματα επέστρεψαν από άλλη γεωγραφική περιοχή και εξετάστηκαν σε ιδιωτικό εργαστήριο.

-Στην περιοχή της Λάρισας

Καταγράφηκαν 7 νέα κρούσματα Covid – 19.

1 κρούσμα προέρχεται από συρροή κρουσμάτων σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Κουτσόχερο ενώ 1 ακόμη εξετάστηκε στο Π.Γ.Ν. Λάρισας κατόπιν

συμπτωματολογίας. Επιπρόσθετα 1 κρούσμα δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και εξετάστηκε στο Γ.Ν. Λάρισας ενώ 2 ακόμη κρούσματα επέστρεψαν από περιοχή με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο και εξετάστηκαν σε ιδιωτικό εργαστήριο. Τέλος 2 κρούσματα αποτελούν επαφές κρούσματος (28/09/2020) και προέκυψαν κατόπιν ιχνηλατήσεως.

-Στην περιοχή του Βόλου

Καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid – 19.

Εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο κατόπιν συμπτωμάτων.

-Στην περιοχή της Καρδίτσας

Καταγράφηκαν 4 νέα κρούσματα Covid – 19.

2 κρούσματα αποτελούν στενές επαφές κρούσματος (26/09/2020) και εξετάστηκαν σε ιδιωτικό εργαστήριο ενώ 1 ακόμη εξετάστηκε στο Γ.Ν. Καρδίτσας κατόπιν συμπτωματολογίας. Τέλος 1 κρούσμα αποτελεί επαφή κρούσματος (24/09/2020) και προέκυψε κατόπιν ιχνηλατήσεως».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

https://www.taxydromos.gr/