Με απειλές για αναπλήρωση ωρών σε αργίες, Σάββατα και τηλεμαθήματα απαντά η Κεραμέως στα αιτήματα των μαθητών για ασφαλή λειτουργία των σχολείων

Με απειλές για αναπλήρωση ωρών σε αργίες, Σάββατα και τηλεμαθήματα απαντά η Κεραμέως τα αιτήματα των μαθητών για ασφαλή λειτουργία των σχολείων

Η Υπ. Παιδείας συνεχίζει να μην αντιλαμβάνεται το τι συμβαίνει πραγματικά στα σχολεία. Σε μια ακόμη προσπάθεια να μεταφέρει την ευθύνη των επιλογών των δικών της και της κυβέρνησης για άνοιγμα των σχολείων χωρίς την λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ασφάλεια και υγεία των μαθητών των εκπαιδευτικών αλλά και των οικογενειών τους στην εκπαιδευτική κοινότητα προχωρά σε απειλές.

Και όλα αυτά συνβαίνοιυν τη στιγμή που οι σχολικές μονάδες ή τα επιμέρους τμήματα που παραμένουν κλειστά λόγω κρουσμάτων κορονοϊού ανέρχονται σε 152 .

Αναλυτικά σύμφωνα με το .alfavita.gr:

Ν. Κεραμέως: Από αύριο στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική εξ αποστάσεως εκπαίδευση

«Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων» δήλωσε σχετικά με τις καταλήψεις των μαθητών η υπουργός Παιδείας. Επίσης, όπως ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως, από αύριο στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ειδικότερα, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:«Σχετικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, σημειώνονται τα εξής:

▪ Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.

▪ Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους.

Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση.»

https://www.alfavita.gr/