Με μετακινήσεις Νοσηλευτών ΘΑ στελεχωθούν οι νέες ΜΕΘ στο απίστευτο «Επιτελικό Κράτος» της Κυβέρνησης της Ν.Δ.

Οι καθημερινές αναφορές της Κυβέρνησης της Ν.Δ, όσο αφορά την «επαρκή στελέχωση» των Δομών Υγείας με το αναγκαίο προσωπικό, κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται ένα άλλο μεγάλο ψέμα της επικοινωνιακής προπαγάνδας του Επιτελικού –Κομματικού Κράτους και των πρόθυμων ΜΜΕ.

Μπορεί  λοιπόν η κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι έχει ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας με 6200(!!) εργαζόμενους για την αντιμετώπιση της πανδημίας όμως το υπ. Υγείας με απόφασή του μετακινεί από διάφορα νοσοκομεία προκειμένου να ανοίξουν μονάδες για τον covid-19. Αποκαλύπτεται περίτρανα ότι οι νέες ΜΕΘ που θα αναπτυχθούν στο Σωτηρία, θα στελεχωθούν από μετακινήσεις 34 Νοσηλευτών, διάρκειας 1 μήνα(!!) από Νοσοκομεία της Αττικής. Ιδού και το σχετικό έγγραφο της 1ης ΥΠΕ:

Πέραν του γελοίου του πράγματος, αφού μιλούν για μετακίνηση ενός μήνα, λες και η Μονάδα θα σταματήσει τη λειτουργία της (άραγε τη θα γίνει μετά τον μήνα;..)  αποδεικνύεται περίτρανα ότι όχι μόνο την προηγούμενη περίοδο δεν υπήρξε καμία προετοιμασία για το άνοιγμα κρεβατιών ΜΕΘ αλλά και ούτε δόθηκε καμιά ουσιαστική λύση στο ζήτημα της στελέχωσης των νοσοκομείων με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό για να καλύψει αυτές τις ανάγκες.

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι η στελέχωση ενός μικρού μέρους των λειτουργικών κενών με συμβασιούχους εργαζόμενους δεν αποτελεί λύση. Με την απόφαση τους για μετακινήσεις προσωπικού τρέχουν την τελευταία στιγμή να μπαλώσουν την κατάσταση κρύβοντας τα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική τους, αδιαφορώντας προφανώς για τα προβλήματα που θα προκύψουν  στα Νοσοκομεία από τα οποία μετακινούνται οι εργαζόμενοι.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ, έχει πλέον υποχρέωση, ΧΘΕΣ να προχωρήσει σε ένα προγραμματισμό Μόνιμων Προσλήψεων με γρήγορες διαδικασίες. Η συναίνεση ΟΛΩΝ των Κομμάτων στην ενίσχυση των Δομών Υγείας, καθώς και η Πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για 15.000 ΑΜΕΣΕΣ προσλήψεις, είναι δεδομένη. Ας μην παραμείνει άλλο δέσμια των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της, αλλά να προχωρήσει στην ΑΜΕΣΗ ενίσχυση των Δομών Υγείας με Μόνιμο Προσωπικό. Το οφείλει στους «ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες» και στην ίδια τη Κοινωνία, που στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας έχει ακουμπήσει ΟΛΕΣ τις ελπίδες της για την αντιμετώπιση της Πανδημίας. Ας μην χάνει ούτε λεπτό…