ΕΛΜΕ Ζακύνθου: Καταγγελία για τις μάσκες

ΕΛΜΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταγγέλλει το γεγονός ότι με ευθύνη της κυβέρνησης τα μέσα ατομικής προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς στη Ζάκυνθο είναι ανεπαρκή. Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τριών σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου (3ο Γυμνάσιο, Μουσικό Σχολείο και 1ο Γυμνάσιο) δεν έχουν προμηθευτεί μάσκες πολλαπλών χρήσεων, μια και ο αριθμός που απεστάλη στη Ζάκυνθο ήταν ανεπαρκής. 

Ο Δήμος Ζακύνθου θα προμηθεύσει τα σχολεία αυτά με μάσκες μίας χρήσης! Ευθύνες βαραίνουν και το Δήμο Ζακύνθου ο οποίος αντί να αποστείλει τις μάσκες σε κάθε σχολείο μετά από συνεννόηση με τις διευθύνσεις, κάλεσε τους διευθυντές των σχεδόν 70 σχολείων του νησιού στα γραφεία του Δήμου, προκαλώντας έναν απίστευτο συνωστισμό και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ίδιων και ευρύτερα των συναδέλφων και των μαθητών των σχολείων. 

Απαράδεκτη είναι και η στάση του Δήμου και στο ζήτημα των ατομικών μασκών, μια και κάλεσε τους διευθυντές των σχολείων να προμηθευτούν μάσκες με δικά τους έξοδα και στη συνέχεια να αποστείλουν τα τιμολόγια στη σχολική επιτροπή, ζητώντας όμως να…βρουν μια χαμηλή τιμή!


Πηγή άρθρου: ΕΛΜΕ Ζακύνθου: Καταγγελία για τις μάσκες  | fresh-education