ΑΡΜΑ: Παράταση των Συμβάσεων για Φύλαξη, Καθαριότητα και Σίτιση έως 31/12/2021. Μια μικρή νίκη με σημασία…

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ, κατέθεσε πρόσφατα τροπολογία για τη παράταση των Συμβάσεων που έληγαν τους επόμενους μήνες για Φύλαξη, Σίτιση και Καθαριότητα έως 30/6/2021, κάτω από τη πίεση και τις Κινητοποιήσεις Σωματείων και Συνδικάτων.

Μετά από συντονισμένη πίεση από τη Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκε τελικά Νομοτεχνική βελτίωση από τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια, και Ψηφίστηκε που δίνει παράταση στους εργαζόμενους με Ατομικές Συμβάσεις σε Φύλαξη, Σίτιση και Καθαριότητα που εργάζονται στα Νοσοκομεία και τις Δημόσιες Δομές μέχρι τις 31/12/2021.

Μια μικρή, μεγάλη νίκη για τους εργαζόμενους κόντρα στην επιστροφή των Εργολάβων. Τώρα το Υπουργείο οφείλει ΑΜΕΣΑ:

Να δώσει εντολή να σταματήσουν ΟΛΟΙ οι Διαγωνισμοί για την επαναφορά των Εργολάβων ( που κάποιοι Διοικητές, με «χαρά»  τρέχουν να υλοποιήσουν…)

Να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στη δημιουργία σχετικού Πλαισίου για τη Προκήρυξη Διαγωνισμών για Ατομικές Συμβάσεις. Και όπου υπάρχουν εργολάβοι, με τη λήξη των Συμβάσεων, οι Διοικήσεις να προχωρούν σε Διαγωνισμούς για Ατομικές Συμβάσεις.

Οφείλουν τα  Άθμια Σωματεία και η ΠΟΕΔΗΝ να στηρίξουν αυτή τη μικρή ΜΕΓΑΛΗ Νίκη που καθυστερεί τη δηλωμένη πρόθεση της Κυβέρνησης της Ν.Δ για να επαναφέρει τους Εργολάβους, με παρεμβάσεις στις Διοικήσεις για άμεση υλοποίηση της συγκεκριμένης ρύθμισης.

Ο Αγώνας συνεχίζεται και θα κλιμακώνεται, μέχρι την ΟΡΙΣΤΙΚΗ εκδίωξη των Εργολάβων και την Επανασύσταση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΦΥΛΑΞΗ και ΣΙΤΙΣΗ και τη κάλυψη τους με ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.