Κύριε Διοικητά,
Καθώς βρισκόμαστε ήδη στην καρδιά του Καλοκαιριού, δυστυχώς, παρατηρούνται – για ακόμα μία φορά- σε πλήθος μονάδων και υπηρεσιών του φορέα μας, προβλήματα σχετιζόμενα με την πλημμελή λειτουργία, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις την ανυπαρξία κλιματιστικών μονάδων, κάτι που καθιστά τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων μας, αλλά και της παραμονής των συναλλασσόμενων στους χώρους υποδοχής, εντελώς ανθυγιεινές και ακατάλληλες.

Το δε μέγεθος του προβλήματος είναι τέτοιο, ώστε να παρατηρούνται ακόμα και λιποθυμικές καταστάσεις, ανάμεσα σε υπαλλήλους και συναλλασσόμενους.
Σημειωτέο, ότι από 01/07/2020, επανήλθαν στην Υπηρεσία, όλοι οι συνάδελφοί μας που έκαναν -μέχρι τώρα- χρήση της ειδικής άδειας απουσίας ως ομάδες αυξημένου κινδύνου.
Ως εκ τούτου, μέχρι να διασφαλιστούν οι προβλεπόμενες συνθήκες εργασίας, όπως αυτές ορίζονται από τον κανονισμό υγιεινής κι ασφάλειας της εργασίας,
ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ, όταν παρατηρούνται υψηλές θερμοκρασίες, σε εκείνες τις μονάδες και υπηρεσίες του φορέα μας, που είτε δεν υπάρχουν, είτε δεν λειτουργούν σωστά τα κλιματιστικά μέσα, να δίνεται εντολή, υπό τη μέριμνα των αρμοδίων διευθυντών, για την λήξη της συναλλαγής και την αποχώρηση του προσωπικού, πριν θρηνήσουμε θύματα από φαινόμενα θερμοπληξίας.
Επιπλέον, θέλουμε να πιστεύουμε, ότι το φετινό Καλοκαίρι θα είναι και το τελευταίο, στο οποίο αντιμετωπίζουμε τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις, που κάθε άλλο παρά τιμούν, έναν φορέα με την κοινωνική αποστολή που έχει ο δικός μας, τον οποίο επισκέπτονται καθημερινά, δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας.
Είναι -πιστεύουμε- το λογικό κι αυτονόητο, αλλά και το απολύτως αναγκαίο, ώστε να αποφύγουμε συνθήκες, που δεν συνάδουν για χώρα της Ενωμένης Ευρώπης.

Με εκτίμηση