Υπουργείο Υγείας- ΑΣΕΠ. Πέρασαν 13 Μήνες και ακόμα να εκδοθεί η ΕΤΟΙΜΗ Προκήρυξη 1.300 Μόνιμων Θέσεων. Στις 16 Ιούνη στέλνουμε ΜΗΝΥΝΑ στη Κυβέρνηση…

Τον Απρίλιο του 2019, το Υπουργείο Υγείας έκανε την Κατανομή, ανά ΥΠΕ, των 1300 Μόνιμων Θέσεων, Οι ΥΠΕ, τις κατένειμαν ανά Νοσοκομείο, και οι τελικές Προτάσεις συγκεντρώθηκαν στο Υπουργείο. Ετοιμάστηκε, μέσα Μαΐου, η σχετική Προκήρυξη, η οποία δεν προχώρησε στο ΑΣΕΠ, λόγω της Προκήρυξης των Εκλογών. Αντίστοιχα, ετοιμάστηκε και η Προκήρυξη 904 Θέσεων Γιατρών, η οποία εκδόθηκε και ανακοινώθηκαν και οι ημερομηνίες κατάθεσης Δικαιολογητικών. Όμως και αυτή πάγωσε, λόγω της Προκήρυξης των Πρόωρων Εκλογών. ΟΛΕΣ οι Θέσεις με έγκριση ΠΥΣ και διασφαλισμένη τη χρηματοδότηση τους.

Από τότε έχουν περάσει 13 μήνες(!!), και ενώ η Κυβέρνηση υποχρεώθηκε να «προχωρήσει» με μικρές προσθήκες την Προκήρυξη των Γιατρών, 940 Θέσεις, για τη Προκήρυξη των 1350 Θέσεων Λοιπού Προσωπικού, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από το Υπουργείο, όταν μάλιστα το ίδιο το Υπουργείο:

Σε απάντηση ερώτησης του ΚΚΕ, τον Οκτώβριο του 2019, για την ενίσχυση του Θριασίου Νοσοκομείου, ανέφερε ότι «ήδη έχουν κατανεμηθεί 10 Θέσεις για το Νοσοκομείο και προχωράει στο ΑΣΕΠ η Προκήρυξη των 1300 Θέσεων» .

Ενώ ο ίδιος ο Υπουργός κ. Κικίλιας, στη συζήτηση για το Προϋπολογισμό, στις 17/12, δήλωνε ότι «Προκηρύξαμε 1.300 θέσεις νοσηλευτών, τραυματιοφορέων, 50 θέσεις πληρωμάτων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, δρομολογήσαμε την πρόσληψη 950 μονίμων ιατρών.».

Από τότε, έχουν περάσει 6 μήνες, προχώρησαν οι Προκηρύξεις των Γιατρών και του ΕΚΑΒ (λειψή, από 50 σε46) και η Προκήρυξη των 1300 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ(!!). Και παρά τις συχνές αναφορές από τα Κόμματα στη Βουλή και τα Σωματεία για το που βρίσκονται οι Θέσεις αυτές, από τη Κυβέρνηση υπάρχει απόλυτη σιωπή…

Την Κυβέρνηση, έχουν αναλάβει να τη βγάλουν από τη δύσκολη θέση, πλήθος site και ΜΜΕ, όπου κάθε εβδομάδα μας πληροφορούν ότι είναι στο ΑΣΕΠ η Προκήρυξη για τις 1300 Θέσεις και θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες. Τελικά δεν πάνε χαμένα τα τόσα εκατομμύρια που πήραν τα «πρόθυμα» ΜΜΕ…

Να θυμίσουμε εδώ, ότι ΟΛΕΣ οι Προκηρύξεις αυτές, έχουν εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί από τη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Και οι 940 των Γιατρών. Και οι 46 του ΕΚΑΒ. Και οι 1300 που έχουν χαθεί στα συρτάρια του Υπουργείου. Και οι 150 Θέσεις που είχαν εγκριθεί για Φορείς (ΟΚΑΝΑ-ΚΕΘΕΑ κ. α).

Από την άλλη, η Κυβέρνηση της Ν.Δ για Μόνιμες Προσλήψεις, δεν έχει εγκρίνει ΟΥΤΕ ΜΙΑ(1) ΘΕΣΗ!!. Και δεν έχει, με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου εγκρίνει ΟΥΤΕ ΕΝΑ(1) ΕΥΡΩ!! Για Μόνιμες Προσλήψεις.

Και παρόλο που κοντεύει σχεδόν ενός χρόνος από τότε που η Ν.Δ ανέλαβε τη Κυβέρνηση της Χώρας, δεν υπάρχει κανένα σχέδιο και Προγραμματισμός για την ενίσχυση των Δημόσιων Δομών Υγείας με Μόνιμο Προσωπικό.

Και μετά το «διάλλειμα» με τα χειροκροτήματα για τους ήρωες με τια πράσινες και άσπρες μπλούζες, και τη φιλότιμη προσπάθεια πλήθος «έγκυρων» Δημοσιογράφων να μας πείσουν ότι ο κ. Μητσοτάκης «έβαλε μυαλό» και είναι υπέρ ενός ΙΣΧΥΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΣΥ, ήρθε η συνέντευξη στο Star όπου ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, σαν να μην υπήρξε η Πανδημία, ξέχασε τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ στους ήρωες, και ξανάβαλε στο τραπέζι ( βέβαια, δεν είχαν φύγει και ποτέ…) τα ΣΔΙΤ και τις Ιδιωτικοποιήσεις, σαν ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΠΥΛΩΝΕΣ της πολιτικής που θα εφαρμοστεί στην Υγεία το επόμενο διάστημα. Η επαναφορά των Εργολάβων, το πρώτο βήμα επαναφοράς στη «κανονικότητα» του Επιτελικού Κράτους της Ν.Δ.

Πρώτη απάντηση, σε όλα τα σχέδια που απεργάζεται η Κυβέρνηση, θα είναι η ΜΑΖΙΚΗ μας παρουσία στην Απεργιακή Κινητοποίηση στις 16 Ιούνη, δίνοντας μήνυμα αντίστασης και ανατροπής των σχεδίων τους, διεκδικώντας: Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για ΟΛΟΥΣ. Αύξηση της Χρηματοδότησης. Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού. Ένταξη στα ΒΑΕ . Επέκταση και διπλασιασμός του Ανθυγιεινού Επιδόματος. Διπλασιασμός του Ωρομισθίου Ουσιαστικές αυξήσεις στους Μισθούς. Επαναφορά 13ου – 14ου Μισθού.

ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΝΗ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!