Για το άνοιγμα των σχολείων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση – Βίντεο

Για το άνοιγμα των σχολείων στην Πρωτοβάθμια μίλησαν σήμερα στο Κρήτη TV εκπρόσωποι  των εκπαιδευτικών.  Να επιστρέψουμε στο ζωτικό μας χώρο με τους μαθητές μας, αλλά με τους αναγκαίους όρους.
Τα αρμόδια Υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Υγείας (και συνολικά η Κυβέρνηση) να διασφαλίσουν ότι δεν θα κινδυνέψει καμία ζωή μαθητή και εκπαιδευτικού.

Ζητήματα που πρέπει να λυθούν άμεσα:

* Καθαριότητα (οι καθαρίστριες της Πρωτοβάθμιας έχουν διατεθεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση). Ήδη πολλοί δήμοι έχουν εκφράσει δημόσια πως το προσωπικό δεν επαρκεί για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών
* Μικρές αίθουσες επομένως απαιτούνται πολύ μικρότερα γκρουπ μαθητών για να διασφαλίζονται οι αποστάσεις. Επίσης η αναλογία μαθητών ανά αίθουσα να μην πάει γενικά και αόριστα αλλά ανά τετραγωνικά μέτρα των υφιστάμενων αιθουσών.
* Έξτρα χρηματοδότηση των ΟΤΑ για κάλυψη υγειονομικού υλικού, καθαριστικών, προσλήψεις καθαριστριών, εξασφάλιση μεταφοράς μεταφερόμενων μαθητών, με λεωφορεία, με ασφάλεια και πληρότητα 50% και με τις απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας, συνοδοί στα λεωφορεία, στολές σε καθαρίστριες και ότι άλλο απαιτείται για την υγιεινή τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών
* Το στοίχημα της εκπαιδευτικής κοινότητας δεν θα είναι η κάλυψη της «ύλης» γιατί έτσι κι αλλιώς το χρονικό διάστημα είναι ελάχιστο επομένως μιλάμε για 5 με 8 καθαρές μέρες μαθήματος.
* Να είμαστε ειλικρινείς: Τα μικρά παιδιά θα δυσκολευτούν να τηρήσουν τα όποια μέτρα υγιεινής ειδικά των μικρών τάξεων του δημοτικού και του νηπιαγωγείου.
* Η εκπαιδευτική διαδικασία έτσι κι αλλιώς με την τήρηση των αποστάσεων δημιουργεί θέματα διάδρασης, ουσιαστικής παιδαγωγικής αποτύπωσης επομένως μόνο ψυχοσυναισθηματικά μπορούμε να στηρίξουμε όλη αυτή την περίοδο τους μαθητές μας για τον 1 μήνα λειτουργίας των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης εφόσον όλα τα υπόλοιπα έχουν διασφαλιστεί.

Δείτε το σχετικό βίντεο: