Δημοτικά σχολεία – νηπιαγωγεία ανοίγουν 1η Ιουνίου με τι σχέδιο;

Η απόφαση να ανοίξουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία ελήφθη. Για τους περισσότερους είναι ένα αχρείαστο ρίσκο. Και σε κάθε περίπτωση, επειδή αφορά την πιο ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, δηλαδή τα παιδιά μας έχει μεγάλο ειδικό βάρος.

Η κυβέρνηση ωστόσο αποφάσισε να περάσει άμεσα στο άνοιγμα μετά τις παλινωδίες και τις διαρροές ανοίγουν δεν ανοίγουν .

Αναμένουμε σήμερα τις διευκρινίσεις των υπουργών Παιδείας και Εσωτερικών για τον τρόπο και το πλαίσιο επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων, των ειδικών σχολείων όλων των βαθμίδων, των παιδικών και βρεφικών σταθμών από την 1η Ιουνίου .

 Ελπίζουμε να έχουν κάποιο σχέδιο και να μην προχωρήσουν σ αυτό με την γνωστή τους έως τώρα τακτική βλέποντας και κάνοντας.

Ελπίζουμε  να μην ανοίξουν και αυτά χωρίς επαρκή μέτρα προστασίας για εκπαιδευτικούς και παιδιά (άρα και γονείς), χωρίς καθαρίστριες για να εφαρμόσουν τις τυπικές οδηγίες, αλλά και χωρίς… μαθητές των οικογενειών που πρέπει να προστατέψουν ηλικιωμένο ή ευπαθές μέλος τους.

Γιατί πολύ φοβόμαστε ότι η  κυβέρνηση Μητσοτάκη και το υπουργείο Παιδείας ανοίγουν τα σχολεία για λίγες ημέρες, σε ένα ιδιότυπο success story «επιστροφής στην κανονικότητα» της οικονομίας και της κοινωνίας, με όρους επαχθέστερους.