Η ΔΑΚΕ Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων ανοιχτά υπέρ των ξεχωριστών Κλάδων- στηρίζει την κυβέρνηση και όχι τους υγειονομικούς

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΡΜΑ υγειονομικών λέει: Ως εδώ με τη κοροϊδία της ΔΑΚΕ(!!). Ανοικτά, και με έγγραφο της, υπέρ των Ξεχωριστών Κλάδων Νοσηλευτών(!!).

Σας παρουσιάζουμε  Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ, που το λέει Ξεκάθαρα(!!). Την παρουσιάζουμε ολόκληρη, για να μην τολμήσουν να μιλήσουν για «μοντάζ» και «επιλεκτικά αποσπάσματα». Δημοσιοποιήθηκε Τρίτη 5 Μαΐου. ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ…

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΔΑΚΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας ΔΑΚΕ Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, με αφορμή την σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα, αφού εκφράσει για άλλη μία φορά τις ευχαριστίες και την αλληλεγγύη σε όλους τους υγειονομικούς στο χώρο της Δημόσιας Υγείας για τον αγώνα που έχουν καταβάλει, το προηγούμενο διάστημα, για να αντιμετωπιστεί η υγειονομική κρίση, επισημαίνει ότι είναι ανάγκη να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια για την οριστική καταπολέμηση της πανδημίας.

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την καθολική αναγνώριση των υπηρεσιών μας, τόσο από την ελληνική κοινωνία όσο και από την κυβέρνηση. Η θετική αντιμετώπιση της πανδημίας ανέδειξε την μεγάλη συμβολή του ΕΣΥ και των υγειονομικών. Πιστεύουμε ότι τώρα που η κοινωνία και η πολιτεία δείχνουν το σεβασμό τους – ίσως για πρώτη φορά – στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ήρθε η ώρα να ικανοποιηθεί το χρόνιο αίτημα των εργαζομένων, το οποίο είναι,  Η ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

Με το Ν.2778/2-12-2011 έχουν καθοριστεί οι ειδικότητες που ανήκουν στις βαριές και ανθυγιεινές εργασίες οι οποίες δεν έχουν εφαρμοστεί στο ΕΣΥ.

-Κύριε Πρωθυπουργέ,

-Κύριε Υπουργέ Υγείας,

-Κύριε Υφυπουργέ Υγείας,

ήρθε η ώρα αυτό που έχουν αρνηθεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις τώρα να γίνει πράξη, γιατί είναι δίκαιο, ηθικό και δεν είναι δυνατόν το υγειονομικό προσωπικό να προσφέρει ποιοτικές και ασφαλείς υπηρεσίες στην ηλικία των 67 ετών!!!  Επιβάλλεται η ένταξη των εργαζομένων στο χώρο της Δημόσιας Υγείας– ΕΚΑΒ-ΠΡΟΝΟΙΑ στα ΒΑΕ, με συνταξιοδοτικό όφελος και ταυτόχρονα ο χρόνος που έχει διανυθεί στα επαγγέλματα αυτά να θεωρείται ως συντάξιμος χρόνος στα ΒΑΕ, χωρίς επιβαρύνσεις και προϋποθέσεις.

Επιπλέον η θεσμοθέτηση κλάδων Νοσηλευτών ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ  είναι ανάγκη και απαίτηση όλων.

Η παράταξή μας πιστή στις αρχές της, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας ως ελάχιστη αναγνώριση από την πολιτεία.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε.ΤΗΣ ΔΑΚΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ          ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΘΙΟΠΟΥΛΟΣ

Μετά το «κράξιμο» από εκατοντάδες Νοσηλευτές, μίλησαν για «τυπογραφικό λάθος!!»  Αλήθεια, ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Υ.Γ : Επειδή τα πρωτοπαλίκαρα της ΔΑΚΕ, για να δικαιολογήσουν τη «κωλοτούμπα», και τη ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ, μαζί με την ΕΝΕ, στο Υπουργείο και στη Κυβέρνηση,  έχουν βάλει μπρος τη γνωστή «μονταζιέρα» και το επόμενο διάστημα η ¨σπέκουλα» και τα ψέματα θα πάνε σύννεφο, να τους υπενθυμίσουμε τη Θέση μας για τον Ενιαίο Κλάδο. «  Άρθρο 1.Ενιαίος Κλάδος Νοσηλευτικού – Μαιευτικού Προσωπικού ΕΣΥ. 1.Η παράγραφος 1 του άρθρου 102 του ν. 2071/1992 (Α’ 123), όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «Σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία και λοιπούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας συστήνεται Ενιαίος κλάδος Νοσηλευτικού-Μαιευτικού  Προσωπικού με  βάση  την εκπαιδευτική βαθμίδα, τον τίτλο σπουδών και τα επαγγελματικά δικαιώματα, που περιλαμβάνει τις διακριτές κατηγορίες Τριτοβάθμιας (ΠΕ-ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) ως εξής: ΠΕ Νοσηλευτικής, ΤΕ Νοσηλευτικής, (ΠΕ–ΤΕ Μαιευτικής), και ΔΕ Νοσηλευτικής. Οι όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας του Κλάδου  της παραγράφου 1, καθορίζονται με κοινή απόφαση του Υπουργού Υγείας και του Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης που  εκδίδεται μέσα σε έξι  (6)  μήνες από τη δημοσίευση του παρόντος .»