Φωτογραφική διάταξη για τα υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη των μεγάλων ΔΕΚΟ

Διαπιστώνουμε καθημερινά  την επιστροφή στην κανονικότητα της ΝΔ διαβάζοντας  τη Φωτογραφική διαταξη για τα υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη των μεγάλων ΔΕΚΟ η οποία περνάει με τη δεύτερη παράγραφο του άρθρου 212 του αναπυξιακού πολυνομοσχεδίου, και προβλέπει μπόνους απόδοσης και πρόσθετες αποζημιώσεις και αμοιβές που θα ζήλευαν και πρωθυπουργοί.

Ειδικότερα, με τη δεύτερη παράγραφο του άρθρου 212 του πολυνομοσχεδίου, προστίθεται νέα κατηγορία στο άρθρο 28 του 4354/2015 σχετικά με τους προέδρους, διευθύνοντες και εντεταλμένους συμβούλους δημόσιων επιχειρήσεων και των θυγατρικών, ανάμεσά τους την ΕΥΔΑΠ αλλά και την κατά τα άλλα «χρεοκοπημένη» ΔΕΗ με τις θυγατρικές της.

Οι τελικές απολαβές τους, που είχαν εξισωθεί από το 2009 με αυτές των γενικών γραμματέων στα υπουργεία, θα περιλαμβάνουν επίσης μπόνους απόδοσης και πρόσθετες αποζημιώσεις, που θα μπορούν να φτάνουν έως και το 90% του αρχικού μισθού τους. Η ευεργετική ρύθμιση εφαρμόζεται σε δημόσιες επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στο Υπερταμείο και απασχολούν περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους, είτε ο ετήσιος κύκλος εργασιών της εταιρείας ή του ομίλου υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες και για το ενδεχόμενο απελευθέρωσης των προσλήψεων προσωπικού, με παράκαμψη του ΑΣΕΠ

Πηγή: tvxs