Γ.Σ. Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: Ψηφίσματα συμπαράστασης – στήριξης δημοτικών υπαλλήλων

Ψηφίσματα συμπαράστασης – στήριξης προς δημοτικούς υπαλλήλους – μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Πρέβεζας, που μαζί με άλλους φορείς του νομού, αντιστάθηκαν στον πλειστηριασμό α’ κατοικίας συμπολίτη μας και των εργαζομένων του ΚΕΠ Δήμου Ηγουμενίτσας, που επί των ημερών, μη κρατικής ενημέρωσης σχετικά με την διαδικασία έκδοσης ΑΜΚΑ εκλάπη φάκελος, εξέδωσε χθες κατά τη συνεδρίασή του, το Γ.Σ. της  ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Πρέβεζας

«Με οργάνωση και αποφασιστικότητα βάζουμε φραγμό στα αρπακτικά των τραπεζών που θέλουν να αρπάξουν τον ιδρώτα, τους κόπους μιας ζωής για να έχουμε ένα κεραμίδι στο κεφάλι μας εμείς και τα παιδιά μας.

Δεν έχει καμιά ευθύνη ο εργαζόμενος που έμεινε άνεργος, που του μείωσαν το μισθό, ο συνταξιούχος που του πετσόκοψαν τη σύνταξη, ο αυτοαπασχολούμενος που δεν μπορεί να εκπληρώσει τις όποιες υποχρεώσεις είχε δημιουργήσει.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. σε συνέχεια της πολιτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σφίγγει την θηλιά του χρέους στον λαιμό του λαού.

Ένα χρέος το οποίο δεν το δημιούργησε ο ίδιος αλλά του το φόρτωσαν με τις πολιτικές τους όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις, που σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης ανακεφαλαιοποίησαν επανειλημμένως τους τραπεζικούς ομίλους, στήριξαν τα μονοπώλια, συνέτριψαν μισθούς, δικαιώματα των εργαζομένων και εξαπέλυσαν φοροκαταιγίδα, με  αποτέλεσμα να μη μπορεί η λαϊκή οικογένεια να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, ούτε καν να καλύψει τις βασικές ανάγκες της.

Η κυβέρνηση εξισώνει τη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που ισχύει για χρέη προς τις τράπεζες με τους πλειστηριασμούς για οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία και πλέον οι πλειστηριασμοί είναι μόνο ηλεκτρονικοί και με επισπεύδοντα (αυτό που κινεί τη διαδικασία του πλειστηριασμού) το Δημόσιο.

Μπροστά σε όλα αυτά το κεφάλαιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι τραπεζίτες δίνουν «εντολή» στην κυβέρνηση να επιβάλλει με κάθε τρόπο σιγή ιχθύος για να αρπάξουν του λαού το βιος και να μην οργανώνεται καμία αντίδραση.

Με δικό της Νόμο ποινικοποιούνται οι αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς και οπλίζει το χέρι των δυνάμεων καταστολής. Για να υπερασπιστεί τα κέρδη των τραπεζιτών δεν διστάζει να κλέβει τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών!!! Για τα συμφέροντα των μονοπωλίων δεν διστάζει να καταστέλλει κάθε φωνή που αγωνίζεται ενάντια στην αντιλαϊκή της πολιτική.

Με τον δικό της Νόμο, αφού προηγήθηκε μια ολόκληρη διαδικασία προανακρίσεων, στέλνουν συναδέλφους μας στην Πρέβεζα σε 3 δίκες σε διάστημα μιας εβδομάδας 2 Οκτωβρίου και 9 Οκτωβρίου 2019 γιατί έκαναν το αυτονόητο, με συλλογικές αποφάσεις των Σωματείων τους υπερασπίστηκαν την πρώτη κατοικία συμπολίτη τους. Ανάμεσά τους Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Νομού Πρέβεζας, του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., της Ε.Λ.Μ.Ε. Πρέβεζας, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος των Αγροτικών Συλλόγων Νομού Πρέβεζας κ.α. πρωτοπόροι αγωνιστές.

Είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι με τέτοιες απαράδεκτες και αυταρχικές πρακτικές θα εκφοβίσει το λαό κα τη νεολαία.

Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους και τα Σωματεία τους για να μην περάσουν οι πλειστηριασμοί σε βάρος των λαϊκών οικογενειών. Ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν θα περάσουν.

ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.»

Υπάλληλοι ΚΕΠ Δ. Ηγουμενίτσας

«Η σαφής προσπάθεια στοχοποίησης και ενοχοποίησης των Υπαλλήλων του Κ.Ε.Π. του Δήμου Ηγουμενίτσας καθώς και τοπικών συνδικαλιστών ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

Τη στιγμή που βοούσε η Ελλάδα όλη για το θέμα της αθρόας έκδοσης Α.Μ.Κ.Α., διαδικασίας για την οποία δεν έπαιρνε ΚΑΝΕΙΣ την ευθύνη να δώσει σαφείς οδηγίες, διαδικασίας μέσω της οποίας αιμορραγούσε η Ελληνική οικονομία λόγω της σύνδεσής του με την γενική επιδοματική πολιτική, εν μέσω μάλιστα γενικότερης εθνικής οικονομικής κρίσης, μετά από προφορικές πάντα οδηγίες των συναρμόδιων υπουργείων, οι υπάλληλοι αυτοί, όπως και πολλοί άλλοι – αν όχι όλοι – συνάδελφοί τους στα Κ.Ε.Π. όλης της χώρας, έκαναν το αυτονόητο… Αφού καταχωρούσαν τα στοιχεία των πολιτών που αιτούντο Α.Μ.Κ.Α. και εξέδιδαν αυτό, κρατούσαν σε φυσικό αρχείο τα στοιχεία αυτά που στοιχειοθετούσαν, τη διοικητική αυτή πράξη. Και αυτό αναμένοντας την πολυπόθητη και απαιτούμενη εγκύκλιο που στο μεταξύ δεν ερχόταν!!!

Οι υπάλληλοι αυτοί δρούσαν με γνώμονα την ευθύνη προς την υπηρεσία, το Δημόσιο συμφέρον και τις σαφείς, όμως προφορικές, κατευθύνσεις των αρμοδίων φορέων.

Οι εργαζόμενοι στο Κ.Ε.Π., με έγγραφα της Προϊσταμένης, έκαναν λόγο για ελλειπή ασφάλεια του χώρου της υπηρεσίας. Παρ’ όλα αυτά, οι ιθύνοντες «αγρόν ηγόραζαν»!!! Και ήρθε η στιγμή που ο επίμαχος φάκελος εκλάπη!!! Κάτι το οποίο, επίσης, οι εργαζόμενοι του Κ.Ε.Π. γνωστοποίησαν εγγράφως!!!

Και την ίδια στιγμή οι αρμόδιοι σιωπούν. Και κανείς δεν αναρωτιέται ποιος είχε συμφέρον από την κλοπή του φακέλου, που το μόνο που διασφάλιζε ήταν το Δημόσιο συμφέρον και την υπηρεσιακή ασφάλεια των εργαζομένων στο Κ.Ε.Π. Ηγουμενίτσας. Και σιωπηρά, επικίνδυνα, την ίδια στιγμή, σκοπίμως διαρρέουν πληροφορίες στον Τοπικό Τύπο, αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη και στοχοποιώντας συναδέλφους, γιατί έπραξαν το αυτονόητο!!!

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ, ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ!!!

ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ!!!»