Αχαΐα: Δουλεύουν μέρα νύχτα, οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ, για να βγουν οι στόχοι

Τα φλέγοντα ζητήματα των εργαζομένων στις οικονομικές υπηρεσίες της Δυτικής Ελλάδας, που έχουν να κάνουν κυρίως, με τη συρρίκνωση των αποδοχών και των θέσεων εργασίας κατά 50% τα τελευταία χρόνια, απασχόλησαν κατά βάση, την ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΟΥ Αχαΐας, Ηλείας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου, που πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Τρύφωνας Καββαθάς, τόνισε ότι αυτές οι συνθήκες, έχουν φέρει τους υπαλλήλους των ΔΟΥ σε δύσκολη θέση, όχι μόνο σε οικονομικούς όρους αλλά και από πλευράς, εργασίας, όπου η κατάσταση τα τελευταία χρόνια έχει επιδεινωθεί.

Το προσωπικό στις εφορίες έχει μειωθεί κατά 50%, ενώ ο όγκος εργασίας αυξάνεται, και την ίδια στιγμή, η ΑΑΔΕ τους ζητά να υπερβάλουν εαυτό και να εργάζονται πέραν του οκταώρου και του πενθημέρου, για να βγάλουν τους στόχους.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, υπάρχουν εργαζόμενοι που χρεώνονται ακόμα και 20 υποθέσεις σε μια εβδομάδα και αναγκάζονται να δουλεύουν νύχτα, χωρίς να πληρώνονται για υπερωριακή απασχόληση.

Αναφορικά με τις αμοιβές, ο κ. Καββαθάς, είπε ότι στη μεταμνημονιακή εποχή, οι εργαζόμενοι δικαιούνται και πρέπει να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση, για να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους και κάτι τέτοιο θα έχει θετικό πρόσημο για την κοινωνία.

ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

Κληθείς να σχολιάσει την έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για το μπαράζ κατασχέσεων, ο κ. Καββαθάς είπε ότι οι εφοριακοί ως εργαζόμενοι καλούνται να υλοποιήσουν υπηρεσιακές εντολές. Πολλές φορές, δείχνουν κατανόηση στα προβλήματα των φορολογουμένων, όμως αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Όσον αφορά τις δυσλειτουργίες του εισπρακτικού μηχανισμού, ο κ. Καββαθάς είπε ότι και οι εργαζόμενοι έχουν θέσει αυτά τα ζητήματα υπόψη της υπηρεσίας, ζητώντας να υπάρξει μια αντικειμενική αντιμετώπιση των φορολογουμένων, ξεκινώντας από τους μεγαλοοφειλέτες.

ΟΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ

Ο κ. Καββαθάς πρόσθεσε ότι ήταν καταλυτική η παρέμβαση του συλλόγου για την αποτροπή της συγχώνευσης της Γ΄με την Α΄ΔΟΥ Πατρών, σε μια ενιαία δομή, όμως ο κίνδυνος δεν έχει εκλείψει, εφόσον βούληση της διοίκησης της ΑΑΔΕ είναι να προχωρήσει το σχέδιο των συγχωνεύσεων και της μείωσης των θέσεων εργασίας.

ΠΗΓΗ: http://pelop.gr