«Ποτέ την Κυριακή», λένε και οι Reworkers

Οι Reworkers ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για 24ώρη απεργία αύριο, Κυριακή 4/11, την οποία κήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπάλληλων Ελλάδος

Λιγότερη Δουλειά Περισσότερη Ζωή – Αργία Είναι η Κάθε Κυριακή

Συνεχίζουμε τον αγώνα για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια Συνεχίζουμε την μάχη ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Ανταποκρινόμαστε, με όλες μας τις δυνάμεις, στην 24ώρη απεργία της 4ης Νοεμβρίου που κήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπάλληλων.

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας κλείνει το μάτι στο μεγάλο κεφάλαιο και βάζει στο επίκεντρο της εκμετάλλευσης, για ακόμη μια φορά, τον κόσμο της εργασίας. Βάζει στο στόχαστρο όλους αυτούς που εργάζονται στον χώρο του εμπορίου και της εστίασης και διευκολύνει περιπτώσεις σαν και αυτές που μάθαμε στα καταστήματα Μουστάκας, στα H&M, στα Jumbo, στα Έβερεστ, στα Μικέλ και στις υπόλοιπες σύγχρονες εργασιακές γαλέρες.

Μαζί με τις «Λευκές νύχτες» και τις «Μαύρες Παρασκευές», οι «Χαμένες Κυριακές» για επιδιώκουν να αποτελειώσουν κάθε συζήτηση περί ελεύθερου χρόνου και ξεκούρασης.

Η Κυριακάτικη αργία αποτελεί κεκτημένο του κόσμου της εργασίας που κατακτήθηκε με αγώνες, και με αγώνες είμαστε αποφασισμένοι να την υπερασπιστούμε.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να δώσουμε την μάχη ενάντια στην κατάργησή της. Μια μάχη για την αξιοπρέπεια των ανθρώπων του μόχθου και της δουλειάς. Τις Κυριακές λοιπόν δεν εργαζόμαστε, δεν ψωνίζουμε. Διεκδικούμε την ζωή. Αγωνιζόμαστε για αξιοπρέπεια.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να οργανωθούν στα σωματεία τους. Καλούμε επίσης σε μποϊκοτάζ των καταστημάτων που παραμένουν ανοιχτά τις Κυριακές.

Ποτέ την Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά – αυξήσεις στους μισθούς, λιγότερη δουλειά.

Δεν τους χαρίζουμε τις Κυριακές – στο διάολο να πάνε οι πολυεθνικές

Κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία

Διεκδικούμε: 

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στον Κλάδο | Αύξηση κατώτατου μισθού ΤΩΡΑ | Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους/ες | Μείωση Εργάσιμου Χρόνου

Οργανώνουμε την αλληλεγγύη – κερδίζουμε το παρόν