Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.: Απεργία 14 Νοέμβρη -Με τους συλλογικούς αγώνες διεκδικούμε την αξιοπρέπεια μας

Συνάδελφοι/σες

Σε εφαρμογή των αποφάσεων μας του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ στις 12/10, ανακοινώνουμε τη συμμετοχή μας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ αλλά και εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και σωματεία για την Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2018.

Παλεύουμε ενάντια στη συνεχιζόμενη Υποβάθμιση – Υποστελέχωση των Δημόσιων Τεχνικών Υπηρεσιών, στην ιδιωτικοποίηση και εκχώρηση του Δημόσιου Ελέγχου στην εντεινόμενη απαξίωση των Διπλωματούχων Μηχανικών. Διεκδικούμε αγωνιστικά τα ιδιαίτερα κλαδικά μας αιτήματα:

Προσλήψεις Διπλωματούχων Μηχανικών με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, ώστε να καλυφθούν τα τεράστια κενά που υπάρχουν.

Πλήρη Νομική Κάλυψη σύμφωνα με τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει.

Μισθολογική Αναγνώριση των Intergrated Master και της προϋπηρεσίας εκτός Δημοσίου. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

Διυπουργικό Κλάδο, Κλαδικό Μισθολόγιο των Διπλωματούχων Μηχανικών και επαναφορά των Ειδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Απόδοση του αποθεματικού του κατηργημένου πόρου του άρθρου 27, παρ.34 του Ν. 2166/93 στους δικαιούχους μηχανικούς.

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών Νόμων. Απόδοση των Συντάξεων στους υπό συνταξιοδότηση συναδέλφους που περιμένουν 2,5 χρόνια.

Μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους διεκδικούμε άμεσες λύσεις, δεν εφησυχάζουμε, δεν τρέφουμε αυταπάτες. Γνωρίζουμε πως μόνο η δύναμη της συλλογικής πάλης, του ενωτικού αγώνα δίνει ελπίδα, αποφασιστικότητα και προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.

 

Για την Αττική καλούμε σε συγκέντρωση στις 10:30 στο Υπ. Εργασίας και Ασφάλισης (Σταδίου 29)

ΕΔΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ