Αντίθετο το Εργατικό Κέντρο Ρόδου στο σχέδιο για τη Νέα Αγορά

Την κάθετη αντίθεσή του στα σχέδια της δημοτικής αρχής για εκμετάλλευση από ιδιώτες της Νέας Αγοράς, εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Ρόδου.

Τη θέση αυτή διατύπωσε και κατά την συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Σάβας Χατζηδιάκος, ο οποίος στην τοποθέτησή του ανέφερε τα εξής:

«Το ΕΚΡ γενικά είναι αντίθετο στις πολιτικές ιδιωτικοποίησης δραστηριοτήτων των Δήμων, όταν αυτές αφορούν βασικά κοινωνικά αγαθά, που έχουν σχέση με την ποιότητα ζωής των πολιτών και την προστασία των πολιτιστικών αγαθών, καθώς και των κτιρίων που είναι στενά συνδεδεμένα με την ιστορία του τόπου μας.

Στο πλαίσιο αυτό είχαμε εκφράσει τη διαφωνία μας τόσο στην ιδιωτικοποίηση μέρους της καθαριότητας του Δήμου, της παραχώρησης της λειτουργίας του φράγματος Γαδουρά σε ιδιώτες, στην ιδιωτικοποίηση του ΡΟΔΑ, καθώς και την παραχώρηση του ΑΚΤΑΙΟΝ σε ιδιώτες.

Συνεπείς σε αυτή τη θέση μας διαφωνούμε κάθετα σε οποιαδήποτε απόφαση που θα παραχωρεί την εκμετάλλευση της Νέας Αγοράς σε ιδιώτες. Το κτίριο της Νέας Αγοράς είναι ένα εμβληματικό κτίριο το οποίο είναι χαρακτηριστικό της ιστορίας και της ταυτότητας της πόλης, ανήκει στον ροδιακό λαό και σε αυτόν πρέπει να παραμείνει.

Ο Δήμος θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει στις απαιτούμενες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του μνημείου. Στηρίζουμε τις θέσεις των συνεπών  καταστηματαρχών της Νέας Αγοράς, οι οποίοι έχουν κάθε δικαίωμα να παραμείνουν στα καταστήματά τους με την προϋπόθεση βέβαια του σεβασμού του μνημείου και της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων τους απέναντι στον Δήμο.Οποιαδήποτε απόφαση του Δήμου για εκμετάλλευση του μνημείου, θα πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψη της τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων, αν σκεφτούμε ότι στις επιχειρήσεις αυτές απασχολούνται εκατοντάδες άνθρωποι, οι οποίοι θα κινδυνεύσουν με απόλυση, αν αυτές οι επιχειρήσεις αναγκαστούν σε κλείσιμο ή έξωση είτε από τον νέο επενδυτή είτε από τον Δήμο.

Συμπερασματικά, το ΕΚΡ τοποθετείται αρνητικά και ψηφίζει όχι σε οποιαδήποτε απόφαση για παραχώρηση σε ιδιώτη της εκμετάλλευσης της Νέας Αγοράς.

Η Νέα Αγορά πρέπει να παραμείνει στον Δήμο Ρόδου.

ΠΗΓΗ: rodiaki.gr