Νέες μεθόδους στατιστικής εισηγείται ο Διοικητής του ΟΑΕΔ

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ:

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και μέσα από την απάντηση του επιβεβαιώνει πως τα στοιχεία που δημοσιεύει είναι αυθαίρετα!!!

Από την απάντησή του προκύπτει ξεκάθαρα και ο σκοπός της δημοσίευσης και η ανακρίβεια των στοιχείων ανεργίας που δημοσίευσε μόνος του!

Ο ισχυρισμός του Διοικητή, ότι τράβηξε στοιχεία, κάποια μέρα κάποια ώρα, είναι λάθος μεθοδολογικά, διότι συγκρίνει ανόμοια στοιχεία. Το ΟΠΣ (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα) του ΟΑΕΔ, είναι μια βάση δεδομένων, όπου τα στοιχεία τροποποιούνται από στιγμή σε στιγμή: κάποιοι γράφονται και κάποιοι απεγγράφονται την ίδια στιγμή, γι’ αυτό τα στοιχεία για την ανεργία δημοσιοποιούνται ανά μήνα, ώστε να υπάρχει αξιόπιστη σύγκριση και στατιστική εικόνα.

 Ο Διοικητής ισχυρίζεται ότι έχει δικαίωμα να δημοσιεύει όποτε θέλει στοιχεία! Κανένα πρόβλημα, απλά κι εμείς έχουμε υποχρέωση να κρίνουμε. Ο Διοικητής, λοιπόν, παραδέχεται ότι αυθαίρετα, αλαζονικά, αντιεπιστημονικά και αντιδεοντολογικά τράβηξε στοιχεία μόνος του για μια συγκεκριμένη ημέρα του μήνα Μαΐου, πριν δημοσιευθούν τα αναλυτικά στοιχεία του Απριλίου!!! Νέες στατιστικές μεθόδους εισηγείται ο κ. Πρωτοψάλτης! Επιπλέον, δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του και οι fake συγκρίσεις που επιχείρησε με τον Οκτώβριο του 2011 και τον Ιανουάριο του 2014. Είναι ψέματα που εύκολα αποδεικνύονται, μιας και τα στοιχεία είναι διαθέσιμα και προσβάσιμα σε όλους. Τέλος, αφού ο Διοικητής μπήκε στον κόπο να απαντήσει, ας μας πει και για την προεκλογική του συμμετοχή στις συγκεντρώσεις της ΝΔ με χρήματα των ανέργων…. έστω αυτών των 858.321 που παρουσιάζει, σύμφωνα με τα δικά του, αυθαίρετα στοιχεία.

Τελικά μήπως η ΔΥΠΑ, είναι Δημόσια ΥΠηρεσία Αυθαιρεσίας του νονού;

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος   ο Γ.Γραμματέας

Μακράκης Γ.       Τηλιγάδας Κ.