Καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό – Κάλεσμα ΕΑΕΚ στις 12.30 στα δικαστήρια στην Ευελπίδων – είναι ζήτημα δημοκρατίας

Καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό

Η ΕΑΕΚ στην ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το «παρών» σήμερα στις 12.30 στα δικαστήρια, στην Ευελπίδων – είναι ζήτημα δημοκρατίας

Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης της ΝΔ δεν έχει τέλος.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Βορίδης και δημιουργός του νέου τερατουργήματος, της αξιολόγησης του ν. 4940/22 λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, προσέφυγε στο Δικαστήριο και χρησιμοποιώντας τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη έβγαλε παράνομη η απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ ακολουθώντας το παράδειγμα του σημερινού πρωθυπουργού και υπουργού εσωτερικών το 2014 για την αξιολόγηση που θεωρούσε δεδομένο ότι το 15% των έπρεπε να απολυθούν ως άχρηστοι..

Αφού κήρυξαν την απεργία της ΑΔΕΔΥ παράνομή συνεχίζουν με προσφυγές κατά των ομοσπονδιών που ακολουθώντας το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν απεργία αποχή.

Σήμερα εκδικάζονται στις 13:00 στο κτίριο 5 της Ευελπίδων οι προσφυγές της Κυβέρνησης κατά ομοσπονδιών που έχουν προκηρύξει απεργία αποχή από την αξιολόγηση.

Η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ πήρε απόφαση στις 2-4-2023 για κήρυξη στάσης εργασίας από τις 12 έως τη λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση για σήμερα ώρα 12.30 στα δικαστήρια, στην Ευελπίδων ως διαμαρτυρία για την προσφυγή της κυβέρνησης και του υπουργού εσωτερικών στα δικαστήρια ,κατά της απόφασης ομοσπονδιών του Δημοσίου για κήρυξη απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση.

Η κυβέρνηση των αρίστων έχει αλλεργία στα δικαιώματα. Με μια σειρά νομοθετημάτων η κυβέρνηση της ΝΔ μετατρέπει τη χώρα, σε μια καθεστωτική κατ’ επίφαση δημοκρατία και είναι χρέος των εργαζομένων να αντισταθούν σε αυτή τη εφιαλτική προοπτική, όχι μόνο γιατί αυτό είναι καταστατική υποχρέωση των εργαζομένων ως πολιτών, αλλά γιατί λιγότερη δημοκρατία, σημαίνει χαμηλότερους μισθούς και συντάξεις, χειρότερες συνθήκες δουλειάς και περιορισμό της δυνατότητας ανάπτυξης συλλογικών δράσεων.

Υποχρέωσή μας είναι να υπερασπιστούμε με όλες τις δυνάμεις το δικαίωμά μας στην απεργία, ενάντια στον Νόμο Χατζηδάκη που επιχειρεί να το καταργήσει.

Υποχρέωση όλων μας είναι να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία .

Οι διαρκείς αγώνες των εργαζομένων θα φέρουν την ανατροπή σε αυτές τις κυβερνητικές πολιτικές του ακραίου αυταρχισμού και της κατάργησης των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Δίνουμε ραντεβού λοιπόν σήμερα 03-04-2023 στις 12:30 στα δικαστήρια της Ευελπίδων.