Το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας στο πλευρό των εργαζομένων στο «ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΊΑΣ»

Το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας στηρίζει τους απολυμένους εργαζόμενους του Ιδρύματος «Η Στέγη της Εκκλησίας» και καταδικάζει ομόφωνα την εκδικητική στάση της διοίκησης του εν λόγω ιδρύματος απέναντί τους. Είναι καταφανές ότι η απόλυση των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε όχι λόγω ελλιπούς άσκησης των καθηκόντων τους αλλά ακριβώς λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης και της ίδρυσης Σωματείου. 

Φαίνεται ότι το αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζόμενων για συνδικαλιστική δράση και οργάνωση δεν αναγνωρίζεται από τη διοίκηση του ιδρύματος «Η Στέγη της Εκκλησίας», η οποία θεωρεί ότι είναι υπεράνω των νόμων και του Συντάγματος και περιφρονεί τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης. Έτσι, απέλυσε εκ νέου εργαζόμενη μόλις μία μέρα μετά από την έκδοση δικαστικής απόφασης, που τη δικαιώνει. 

Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα, που έχει απασχολήσει κατά κόρον την τοπική κοινωνία και έχει φτάσει μέχρι και το Ελληνικό Κοινοβούλιο με επίκαιρη ερώτηση βουλευτών. Επιπλέον, αμαυρώνει τη δημόσια εικόνα των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων και δε συνάδει με την αποστολή τους. Ζητάμε από το Μητροπολίτη Μεσσηνίας και Πρόεδρο του Ιδρύματος «Η Στέγη της Εκκλησίας» να αναλάβει τις δικές του ευθύνες για την κατάσταση αυτή και από την Πολιτεία να επαναφέρει τη νόμιμη και χρηστή λειτουργία του ιδρύματος. 

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Δημήτριος Γ. Φαββατάς Κων/νος Γαλ