Τέμπη 01-03-2023 – Δεν ήταν η κακιά στιγμή. Ήταν πολιτική επιλογή.

Οι 57 νεκροί του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, στην πλειονότητα τους νέοι και νέες, είναι θύματα μιας εγκληματικής πολιτικής.

Μιας πολιτικής που αποψίλωσε και εν τέλει διέλυσε τις Δημόσιες Σιδηροδρομικές συγκοινωνίες προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων. Που αδιαφόρησε για συστήματα και κανονισμούς ασφαλείας απαξιώνοντας στη πράξη ακόμη και  την ανθρώπινη ζωή, για να διατηρηθούν τα κέρδη των ιδιωτών αλλά και τα δημόσια έσοδα  ώστε να  διατεθούν στις «απευθείας αναθέσεις των ημετέρων».

Η τραγωδία στα Τέμπη αποκάλυψε την αλήθεια του «επιτελικού κράτους», δείχνοντας για άλλη μια φορά πως δεν πρόκειται παρά για το  «κράτος» που λειτουργεί ως διαχειριστής και μεσολαβητής ισχυρών οικονομικών συμφερόντων. Πρόκειται για ένα έγκλημα του «επιτελικού κράτους», της συστηματικής διάλυσης του Δημοσίου, της γενικευμένης διαφθοράς και της εκχώρησης κρίσιμων δομών, στην Ιδιωτική κερδοσκοπία.

Βιώσαμε τις τραγικές συνέπειες αυτών των πολιτικών στη πανδημία με τους χιλιάδες νεκρούς ως αποτέλεσμα της συστηματικής αδιαφορίας για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τότε που ο πολυδιαφημισμένος και υποτίθεται καινοτόμος ιδιωτικός τομέας, λιποτάκτησε από τη μεγάλη  μάχη συμμετέχοντας μόνο στα κέρδη από τα υπέρογκα νοσήλια που απλόχερα τους χάριζε η κυβέρνηση της ΝΔ.  

Να μην αφήσουμε να συνεχιστεί το κακό αγωνιζόμενοι για μια διαφορετική πολιτική που θα αξιολογεί ως προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή κι όχι τα κέρδη των ιδιωτικών εταιρειών που λυμαίνονται το δημόσιο πλούτο.  Με την επιστροφή στο Δημόσιο αρμοδιοτήτων άσκησης πολιτικής αλλά και δομών που αφορούν κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες που ιδιωτικοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, και που θα είναι επαρκώς χρηματοδοτούμενες και στελεχωμένες με μόνιμο προσωπικό.

Μέσα όμως σε αυτό το ζοφερό κλίμα της αναξιοκρατίας, της γενικευμένης  διαφθοράς  της εγκληματικής αδιαφορίας για την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων της τάξης μας, αναδύθηκε κι ένα άλλος κόσμος ελπίδας. Αυτός της οργανωμένης συλλογικής δράσης  και της αλληλεγγύης των εργαζομένων. Των συνδικάτων,  που απαξιώθηκαν και λοιδορήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια αλλά που εδώ, όπως και πριν, στη πανδημία, ανέδειξαν έγκαιρα τους κινδύνους και νοιάστηκαν για τις ζωές των ανθρώπων,  αγωνίστηκαν για αυτές για να βρεθούν αντιμέτωπα με τις απαγορεύσεις και τις διώξεις του Ν. Χατζηδάκη.

Συμμετέχουμε όλοι και όλες στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και Εργατικών Κέντρων τη Τετάρτη 8 Μαρτίου.

-Εργασία με δικαιώματα

-Για να μη συγκαλυφθούν οι ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη

– Για να σταματήσουν οι Ιδιωτικοποιήσεις και κρίσιμοι τομείς που αφορούν Δημόσια Αγαθά και Υπηρεσία να επανέλθουν στον έλεγχο του Δημοσίου

Αθήνα 12:30 Πλατεία Κλαυθμώνος