ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ: Αυτοκίνητο παρέσυρε και ακρωτηρίασε υπάλληλο καθαριότητας – -Έκκληση για αίμα

Σοκ προκαλεί το τροχαίο δυστύχημα που έγινε στις 05:30 τα ξημερώματα Χριστουγέννων στη Λεωφόρο Σουνίου στην περιοχή της Πέτας Σαρωνικού με θύμα έναν 52χρονο δημοτικό υπάλληλο καθαριότητας. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ένα αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε νεαρός κάτοικος Κερατέας, άγνωστο γιατί, έπεσε με δύναμη και παρέσυρε τον άτυχο υπάλληλο τη στιγμή που αυτός προσπαθούσε να τοποθετήσει έναν μεγάλο μεταλλικό κάδο στον ειδικό βραχίονα του απορριμματοφόρου. Το αυτοκίνητο του δήμου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες βρισκόταν στο ρεύμα από Κερατέα προς Καλύβια στο ύψος του Lidl, με αναμμένους τους ειδικούς φάρους και τα αλάρμ. Όπως επισημαίνουν από την τροχαία, ο δρόμος είναι με διπλή διαχωριστική και με πολύ μικρό όριο ταχύτητας καθώς διέρχεται μέσα από κατοικημένη περιοχή με οικίες και καταστήματα.

Ο 52χρονος υπάλληλος του Δήμου, δυστυχώς τραυματίστηκε πάρα πολύ σοβαρά και μεταφέρθηκε με ακρωτηριασμένο πόδι στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου οι γιατροί δίνουν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή. Όπως λένε από το νοσοκομείο, μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση σταμάτησε η αιμορραγία, ωστόσο υπάρχουν πολλαπλά τραύματα σε εσωτερικά όργανα και κάθε ώρα που περνάει είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη ζωή του.

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του άτυχου υπαλλήλου στο νοσοκομείο βρίσκονται συνάδελφοί του καθώς και ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου με πολλούς συνεργάτες του. Ο νεαρός οδηγός του αυτοκινήτου τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής. Όπως λένε συνάδελφοι του 52χρονου, κάνει δύο δουλειές για να τα φέρει βόλτα οικονομικά καθώς σπουδάζει δύο παιδιά και είναι ιδιαίτερα αγαπητός.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, κ. Φιλίππου ο οποίος μίλησε στην aftodioikisi.gr, “ο εργαζόμενος έχει σπασμένη λεκάνη και ακρωτηριασμένο πόδι, αλλά επειδή έχουμε μπει στο τρίτο 24ωρο,η κατάστασή του θεωρείται στάσιμη και οι γιατροί δίνουν μεγάλο αγώνα”.

Ο ίδιος, πρόσθεσε: “Υπάρχει άμεση ανάγκη για αίμα, για το λόγο ότι έχει σπάνια ομάδα αίματος, 0 ρέζους αρνητικό. Βγάλαμε ανακοίνωση και υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, όπως μαθαίνουμε”.

Για το περιστατικό, ο κ. Φιλίππου, είπε ότι είναι τελείως αδικαιολόγητο, υπάρχει φωτισμός, το απορριμματοφόρο, είχε ανάψει αλάρμ. “Όσοι δουλεύουν στα απορρίμματα είναι ήρωες και πρέπει να τους προσέχουμε”, πρόσθεσε. “Θα ξαναπάω σήμερα στο ΚΑΤ να μιλήσω με τους γιατρούς και να ενημερωθώ”, είπε ο κ.Φιλίππου, ενώ για την ανακοίνωση που έβγαλε η ΠΟΕ-ΟΤΑ (βλ. παρακάτω), σχολίασε ότι δεν προκύπτουν ευθύνες του Δήμου.

“Και μέτρα προστασίας παίρνουμε αυξημένα και οι διαδικασίες στο δρομολόγιο τηρήθηκαν κανονικά και ο φάρος, όπως είδατε στο βίντεο, ήταν αναμμένος. Από εκεί και πέρα κάποια στιγμή, ναι, πρέπει να ανοίξει μια συζήτηση για την προστασία αυτών των ανθρώπων, που δίνουν καθημερινή μάχη στους δρόμους. Είχα ακούσει για μια προσπάθεια να μπουν κάποιες μπάρες προστασίας πίσω στα απορριμματοφόρα, αλλά δεν προχώρησε αυτό. Σημασία αυτή την ώρα όμως έχει η ανθρώπινη ζωή. Όλα τα άλλα, θα τα δούμε”, είπε.

Σε ανακοίνωσή του, όπως προαναφέραμε, ο Δήμος Σαρωνικού, έκανε έκκληση για αίμα:

Για τον άτυχο εργαζόμενο του Δήμου Σαρωνικού που τραυματίσθηκε πολύ σοβαρά την παραμονή των Χριστουγέννων, υπάρχει άμεση ανάγκη αίματος ομάδας ΜΗΔΕΝ(0) ΑΡΝΗΤΙΚΟ. Επειδή η ομάδα αυτή είναι δύσκολη, όποιος έχει ή γνωρίζει άτομα με αίμα 0-αρνητικό, άμεσα να απευθυνθεί στο ΚΑΤ τηλ 21 3208 6346 ή 21 3208 6946, ή να επικοινωνήσει μαζί μας. Το όνομα του ασθενούς Αναστάσιος Πρίφτης .

Ευχαριστούμε πολύ!

ΠΟΕ-ΟΤΑ: ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΤΡΑΓΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Σε ανακοίνωσή της για το περιστατικό, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αναφέρει: 

Συγκλονίζει το Πανελλήνιο, το βίντεο με το σοκαριστικό τροχαίο ατύχημα επί της Λεωφόρου Σουνίου, που είχε θύμα έναν 52χρονο Δημοτικό Υπάλληλο της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Σαρωνικού. Ταυτόχρονα, προκαλεί τρόμο, ανείπωτο πόνο και αγανάκτηση στους υπαλλήλους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι βλέπουν διαρκώς συναδέλφους τους να χάνουν τη ζωή τους ή να τραυματίζονται βαριά εν ώρα υπηρεσίας από την ανεπάρκεια των μέτρων ασφαλείας, τη μη αυστηρή τήρηση τους και την ασυνειδησία πολιτών-οδηγών.

Η λίστα με τα δυστυχήματα και ατυχήματα στους δρόμους κατά την διάρκεια αποκομιδής των απορριμμάτων από συνεργεία των Δήμων μεγαλώνει διαρκώς, αλλά παρά τις επίμονες προσπάθειες της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να αυστηροποιηθεί και να συμπληρωθεί το πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας ή να εφαρμοστεί πλήρως απ’ όλους, δεν ιδρώνει το αυτί των αρμοδίων Υπηρεσιών στους Ο.Τ.Α. και στα Υπουργεία. Όσο επικρατεί αυτός ο επικίνδυνος ωχαδερφισμός και η αδιαφορία, τόσο θα συμβαίνουν ατυχήματα σαν κι αυτό που έγινε στις 5:30 τα ξημερώματα της παραμονής των Χριστουγέννων στη Λεωφόρο Σουνίου, στην περιοχή της Πέτας Σαρωνικού.

Ο 52χρονος Δημοτικός Υπάλληλος, πατέρας δύο (2) παιδιών, την ώρα που επιχειρούσε να τοποθετήσει στον ειδικό βραχίονα του απορριμματοφόρου έναν κάδο απορριμμάτων, παρασύρθηκε από όχημα, το οποίο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα και κατέληξε βαρύτατα τραυματισμένος στο Νοσοκομείο όπου δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Η επικινδυνότητα του επαγγέλματος και ο εγκληματικός τρόπος οδήγησης του νεαρού, του στέρησαν το δικαίωμα να γιορτάσει τα Χριστούγεννα με την οικογένεια του. Να σημειωθεί πώς κατά την διάρκεια της αποκομιδής των απορριμμάτων ο οδηγός του απορριμματοφόρου είχε αναμμένα τα αλάρμ και τον ειδικό φάρο, όπως επιβάλλεται.

Πρέπει επιτέλους να ληφθούν από τους Αιρετούς και τα αρμόδια Υπουργεία όλα εκείνα τα μέτρα που χρειάζονται προκειμένου η Τοπική Αυτοδιοίκηση να μην θρηνήσει άλλα θύματα, να μην δει άλλους εργαζόμενους να μεταφέρονται βαρύτατα τραυματισμένοι στα νοσοκομεία. Είναι επιβεβλημένη ανάγκη για να μην φοβούνται οι εργαζόμενοι πώς θα φύγουν για την δουλειά τους και μπορεί να μη επιστρέψουν. Φτάνει πια… Δεν μπορούν οι Αρμόδιοι να γράφουν νέα ονόματα στη μαύρη λίστα των ατυχημάτων χωρίς να κάνουν τίποτα για την αποτροπή τους.

  Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και το σύνολο των εργαζομένων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκφράζουν βαθύτατη θλίψη και οργή για ένα ακόμη τραγικό ατύχημα εργαζόμενου στην Υπηρεσία Καθαριότητας και την αμέριστη συμπαράστασή τους στον άτυχο συνάδελφο και την οικογένειά του με εγκάρδιες ευχές για ταχεία ανάρρωση.    

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί για ακόμη μία φορά τους Αιρετούς και τα Υπουργεία Εσωτερικών και  Εργασίας να ενεργήσουν άμεσα, έτσι ώστε να μην κινδυνέψουν άλλες ζωές εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ειδικά στον Τομέα Καθαριότητας. Ας σταματήσουν να είναι απλά θεατές σε βίντεο, σαν και αυτό που καταγράφει την πρόσκρουση του οχήματος στο απορριμματοφόρο, με τραγική συνέπεια τον βαρύτατο τραυματισμό του άτυχου υπαλλήλου. Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους…

πηγή https://atticapressnews.gr, aftodioikisi.gr