ΕΑΕΚ – Συγκροτήθηκε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ και εκλέχθηκε η νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ

Συγκροτήθηκε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ και εκλέχθηκε η νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Η Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση με 13 μέλη στο Γενικό Συμβούλιο εξέλεξε 3 μέλη στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, καταλαμβάνοντας επίσης της θέση του Αντιπροέδρου στο Γενικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας.

Με ενισχυμένη τη θέση μας από το αποτέλεσμα του τελευταίου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, θα συνεχίσουμε τον αγώνα προάσπισης των εργαζομένων από την επίθεση που συντελείται τα τελευταία χρόνια, από τη κυβέρνηση της ΝΔ, ενάντια στο εισόδημα και τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Θα συνεχίσουμε παράλληλα τη προσπάθεια ώστε το μεγάλο Αριστερό, Προοδευτικό, Δημοκρατικό πολιτικό και ιδεολογικό ρεύμα, να αλλάξει τους συσχετισμούς, από τα πρωτοβάθμια σωματεία έως την ΑΔΕΔΥ. Οι δυνατότητες είναι ρεαλιστικές και θα είχαν ήδη επιτευχθεί, αν εργαζόμενοι/ες που μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες, δεν επέλεγαν ξεχωριστές πορείες. Η επανεκκίνηση του συνδικαλιστικού κινήματος με νέους συσχετισμούς δυνάμεων, ώστε να καταστεί σύγχρονο, διεκδικητικό και , κυρίως, αποτελεσματικό αποτέλεσε ιδρυτική μας επιδίωξη.

Η Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση, έχει σταθερή αρχή και επιδίωξη τη συγκρότηση ενός προοδευτικού, δημοκρατικού προεδρείου στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με στόχο το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων να γίνει το κέντρο οργάνωσης της πάλης ενάντια στις  νεοφιλελεύθερες και αντεργατικές πολιτικές που υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και κάθε κυβέρνηση που θα επιδιώξει τη συνέχεια τους . Πολιτικές που συνθλίβουν τα δικαιώματα του κόσμου της μισθωτής εργασίας. Ένα προεδρείο με αγωνιστικό, διεκδικητικό, κινηματικό και θεσμικά υπεύθυνο προσανατολισμό και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί το επόμενο διάστημα. Οι στιγμές είναι κρίσιμες  και όλες οι  συνδικαλιστικές δυνάμεις που έχουν τους ίδιους διακηρυγμένους  στόχους  οφείλουν  με αίσθημα ευθύνης να τοποθετούν.

Λάθη και ολιγωρίες δεν επιτρέπονται από τον κόσμο της δουλειάς.