Εργαζόμενοι απλήρωτοι επί μήνες

Κινητοποιήσεις σήμερα και αύριο σε ΚΔΑΠ της Θεσσαλονίκης που ζήτησε μάλιστα και δήλωση… αποδοχής της απληρωσιάς.

«Αφού το ήξεραν, ας μην έρχονταν για δουλειά». Το κυνικό επιχείρημα της ιδιοκτησίας ΚΔΑΠ στους απλήρωτους εργαζόμενους της δομής στη Θεσσαλονίκη σε αφήνει άφωνο ή σε σπρώχνει σε ηχηρή διαμαρτυρία. Το δεύτερο συνήθως είναι πιο αποτελεσματικό, κι αυτό έκανε χθες το Σωματείο Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή Κεντρικής Μακεδονίας, που έσπευσε να συμπαρασταθεί στους απλήρωτους εργαζόμενους του Φωτεινή Μπακαδήμα, αφού «η δουλειά μας δεν είναι χόμπι». Μάλιστα η κινητοποίηση θα έχει συνέχεια και σήμερα καθώς μέχρι χθες το μεσημέρι δεν είχε ανακοινωθεί λύση.

Σύμφωνα με το σωματείο, «είναι τουλάχιστον προκλητικοί οι ισχυρισμοί από την πλευρά της ιδιοκτήτριας ότι είχε γνωστοποιηθεί εξαρχής στο προσωπικό ότι δεν θα πληρωθεί κανένας μέχρι να ξεκινήσει η χρηματοδότηση από την ΕΕΤΑΑ, κάτι που ειδικά τα τελευταία χρόνια συμβαίνει στην καλύτερη περίπτωση στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου!».

Μιλώντας στην «Εφ.Συν.», το μέλος του Δ.Σ. του σωματείου Αλέξανδρος Κατσέας αναφέρει ότι «δόθηκαν υποσχέσεις για καταβολή του δώρου Χριστουγέννων και των μισθών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, ενώ τα υπόλοιπα θα δοθούν σε 15 μέρες. Περιμένουμε να δούμε αν θα τηρηθεί η υπόσχεση, ωστόσο πώς γίνεται στα άλλα ΚΔΑΠ να έχουν καταβληθεί τα χρήματα από την ΕΕΤΑΑ και να έχουμε πληρωθεί; Μόνο σε αυτή την επιχείρηση δεν πήγαν τα λεφτά; Επιπλέον, χρωστάνε από δύο μέχρι τέσσερις χιλιάδες ευρώ σε εργαζόμενους που έφυγαν από την επιχείρηση πέρυσι».

«Το χιλιοειπωμένο “βάλτε πλάτη και θα ανταμειφθείτε” είναι σκέτη πρόκληση!» αναφέρει το σωματείο, καταγγέλλοντας παράλληλα «τις άθλιες μεθόδους που χρησιμοποίησε η εργοδοσία πέρα από την περίφημη δήλωση αποδοχής της απληρωσιάς (!!!), την ψυχολογική πίεση με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για αντικατάσταση προσωπικού, καθώς και την τρομοκρατία στον χώρο εργασίας όταν οι συνάδελφοι-ισσές μας αποφάσισαν να αντιδράσουν σ’ αυτό το αίσχος!». Μάλιστα «οι εργοδότες έφτασαν στο σημείο να κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους αλλά και την Επιθεώρηση Εργασίας, στην οποία είπαν ότι θα πληρώσουν άμεσα το προσωπικό τους και λίγο αργότερα η απάντηση στις συναδέλφισσες ήταν “θα πληρωθείτε Παρασκευή και αν”…».

πηγή: https://www.efsyn.gr/