Άνοδος σε ποσοστά και έδρες για την Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση στο 38ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ

Με άνοδο σε ποσοστά και έδρες  για την Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση, ολοκληρώθηκε το 38ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Αυτό συνιστά αναμφίβολα επιτυχία για μια παράταξη που φτιάχτηκε από το μηδέν μόλις έξι χρόνια πριν υλοποιώντας την αναγκαιότητα συσπείρωσης των δυνάμεων της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς, του Σοσιαλιστικού και Προοδευτικού χώρου.

Η Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση, με ενισχυμένη θέση θα συνεχίζει να παίζει αποφασιστικό ρόλο στις εξελίξεις του Δημοσιουπαλληλικού Κινήματος, στρέφοντας την ΑΔΕΔΥ σε αγωνιστική κατεύθυνση και απέναντι στις Νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΝΔ.

Αυτό βέβαια δεν είναι για εμάς αρκετό, καθώς ξέρουμε πως θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς, κατακτώντας ακόμα και τη πρώτη θέση στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ αν συναγωνιστές μας στο μεγάλο πολιτικό και ιδεολογικό ρεύμα, δεν επέλεγαν ξεχωριστές πορείες

Η επιδίωξη για κοινή δράση των διάσπαρτων δυνάμεων του χώρου, σε ένα μεγάλο, μετωπικό ενωτικό συνδικαλιστικό εγχείρημα, θα αποτελέσει μια από τις προτεραιότητές μας την επόμενη περίοδο.

Στα πολιτικά συμπεράσματα του συνεδρίου, εντυπωσιακά συντριπτική ήταν η απόρριψη από το σώμα των συνέδρων, των πολιτικών της ΝΔ. που συνιστούν επίθεση στο εισόδημα και τα δημοκρατικά δικαιώματα

Η Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση θα συνεχίσει τον αγώνα της να καταστήσει ισχυρά στη κοινωνία τα αιτήματα του κόσμου της εργασίας.

Αυτός είναι άλλωστε ο μοναδικός τρόπος που θα καθορίσει τη δυνατότητα υλοποίησης τους στο ενδεχόμενο πολιτικής αλλαγής σε προοδευτική κατεύθυνση.