Καταγγελία από ΠΟΕΔΗΝ: Μεγάλη ΜΚΟ εγκατέλειψε 12 κακοποιημένα παιδιά στο Αναρρωτήριο Πεντέλης

Την ώρα που οι αποκαλύψεις για την «Κιβωτό του Κόσμου» συγκλονίζουν κι όλο το Πανελλήνιο παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν με κομμένη την ανάσα, πηγές της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρουν ότι μια άλλη μεγάλη ΜΚΟ που επίσης δραστηριοποιείται στην Πρόνοια εγκατέλειψε 12 κακοποιημένα παιδιά στο Αναρρωτήριο Πεντέλης λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Το Αναρρωτήριο Πεντέλης, με 12 θέσεις φιλοξενίας παιδιών, είναι προνοιακή μονάδα στην οποία φιλοξενούνται παιδιά ηλικίας έως 5 ετών και το κτήριο ανακαινίσθηκε με δωρεά των Ελλήνων Εφοπλιστών. Η λειτουργία του παραχωρήθηκε σε μεγάλη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που δραστηριοποιείται στη πρόνοια. Η ΜΚΟ λειτούργησε την εν λόγω δομή το 2017 με 12 παιδιά. Η σίτιση, η χορήγηση φαρμάκων, ο ιματισμός, η τεχνική υποστήριξη των παιδιών παρέμεινε, όμως, στο Αναρρωτήριο Πεντέλης.

Τον Ιανουάριο του 2022 η συγκεκριμένα ΜΚΟ ειδοποίησε ότι σε ένα εξάμηνο θα αποχωρήσει από τη δομή λόγω λήξης της χρηματοδότησης.

Στο τέλος του προηγούμενου Ιουλίου αποχώρησε, όντως, αποσύροντας το προσωπικό της από τη δομή.

Το Αναρρωτήριο Πεντέλης αναγκάσθηκε λόγω έλλειψης προσωπικού να κλείσει τη δομή και τα παιδάκια μεταφέρθηκαν στα δύο τμήματα που λειτουργούν στο Αναρρωτήριο Πεντέλης ως υπεράριθμα.

«Δεν θα έπρεπε να την εμποδίσουν να αποχωρήσει;» διερωτώνται κύκλοι της ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτουν: «Λαμβάνουν πακτωλό χρημάτων από το κράτος, κοινοτικά κονδύλια και άπειρες δωρεές. Ακόμη και εάν σταμάτησε μια πηγή χρηματοδότησης υπάρχουν και άλλες πολλές. Ανεξέλεγκτες είναι οι ΜΚΟ; Είναι κρίμα να εγκαταλείπουν 12 παιδάκια. Ποιες είναι οι κυρώσεις γι’ αυτό που έκαναν; Τώρα 12 προνοιακές κλίνες φιλοξενίας παιδιών υπεραπαραίτητες παραμένουν κλειστές. Τα κακοποιημένα παιδιά με εισαγγελική συνεχίζουν να «παρκάρονται» στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία με δεκάδες θέσεις φιλοξενίας κλειστές στις προνοιακές μονάδες. Είναι αυτό λογικό;»

πηγή