Θεσσαλονίκη: Μουσική… διαμαρτυρία ενάντια στις συμπτύξεις τμημάτων σε σχολεία

Γονείς και εκπαιδευτικοί προειδοποιούν και με ένδικα μέσα

Πήραν τα μουσικά τους όργανα και ξεχύθηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τις συμπτύξεις τμημάτων στο σχολείο τους, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και οι συμμαθητές τους από το 27ο ΓΕΛ.

Ειδικότερα, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και του 27ου ΓΕΛ πραγματοποίησαν σήμερα κινητοποίηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας την απόφαση για συμπτύξεις τμημάτων, δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά κινητοποίηση που διοργανώνουν, ενώ χθες Τετάρτη και προχθές Τρίτη τα δύο σχολεία πραγματοποίησαν και κατάληψη, εξαντλώντας νωρίτερα κάθε περιθώριο διαλόγου και επισημαίνοντας δεν έχουν πάρει από κανέναν υπεύθυνο, μέχρι στιγμής, απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν θέσει. Μάλιστα οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί προειδοποιούν και με ένδικα μέσα, καθώς τονίζουν ότι προκύπτουν θέματα παραβίασης διατάξεων που αφορούν την πυρασφάλεια, καθώς 27, 28 ή και παραπάνω μαθητές είναι αναγκασμένοι να στοιβάζονται σε μικρές αίθουσες.

Στη διάρκεια της σημερινής κινητοποίησης που είχαν προαναγγείλει, διαπίστωσαν πως η διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης δεν βρισκόταν στην υπηρεσία, αφήνοντας μάλιστα αιχμές ότι η ίδια προτίμησε να μην τους συναντήσει, για να μην απαντήσει στα ερωτήματα που μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, θέτουν. Πάραυτα, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου φώναξαν και τραγούδησαν, ζητώντας την αναστολή της απόφασης για τις συμπτύξεις.

ΠΗΓΗ