ΟΙΕΛΕ / Πάνω από 2.500 εκπαιδευτικοί εκτός ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων σε μόλις 2 χρόνια

Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ τις καταστροφικές συνέπειες του νόμου Κεραμέως που καταγγέλλει η Ομοσπονδία ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης και Μερόπη Τζούφη φέρνουν στη Βουλή με αναφορά την ανοιχτή επιστολή της ΟΙΕΛΕ στην Υπουργό Παιδείας: Μέσα σε 2 χρόνια έχει αποχωρήσει το 30% του συνόλου των εκπαιδευτικών από τα ιδιωτικά σχολεία – ανάγκη άμεσης αναθεώρησης του νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση!

Στην ανοιχτή επιστολή η ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, ότι οι διατάξεις του ν. 4713/2020 έχουν αλλάξει προς το χειρότερο το πρόσωπο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, με πιο εμφανή συνέπεια τη μαζική φυγή των εκπαιδευτικών από τα ιδιωτικά σχολεία: από τον Ιούλιο του 2020 μέχρι και σήμερα, ο συνολικός αριθμός των απολύσεων και παραιτήσεων ξεπερνά τις 2.500, δηλαδή ποσοστό περίπου 30% του συνόλου των ιδιωτικών εκπαιδευτικών της χώρας που είναι δηλωμένοι στο MySchool!

Η ΟΙΕΛΕ παρατηρεί ότι αν πράγματι ήταν στις προθέσεις της υπουργού η θεμελίωση ενός ιδιωτικού σχολείου ποιότητας με προτεραιότητα το μαθητή κι όχι τον επιχειρηματία και τα συμφέροντά του, τότε θα έπρεπε να έχει ανοίξει το διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς για αλλαγές στο νομοθέτημά της.

ΠΗΓΗ