ΑΡΜΑ: Πανηγυρική ΑΘΩΩΣΗ-ΔΙΚΑΙΩΣΗ των 38 Υγειονομικών σε Αναστολή που είχαν συλληφθεί και κρατηθεί για «παρακώλυση κυκλοφορίας» και «απείθεια».

Κατέπεσαν ΟΛΕΣ οι κατηγορίες. Ο Αγώνας συνεχίζεται

ανακοίνωση ΑΡΜΑ:

Μια σημαντική ημέρα για τους 38 Υγειονομικούς που είναι σε Αναστολή, και είχαν συλληφθεί και κρατηθεί 24 ώρες κατηγορούμενοι για «παρακώλυση κυκλοφορίας» και «απείθεια» κατά τη διάρκεια της ειρηνικής διαμαρτυρίας στις 7/7/2022 κοντά στην οικεία του κ. Πρωθυπουργού.

Με μαζική παρουσία Υγειονομικών σε Αναστολή και αλληλέγγυων από Σωματεία της Αττικής ( Θριάσιο, Λαϊκό, ΨΝΑ, Ασκληπιείο, Έλενα, Ελπίς, Μεταξά, Αρεταίειο κ. α) και Περιφέρειας (Θεαγένειο, ΨΝΘ κ. α) με συνθήματα και πανό, διεκδίκησαν αγωνιστικά την αθώωση των συναδέλφων που δικάζονταν στο Κτήριο 8.

Κατά την ακροαματική διαδικασία αναδείχθηκαν από τους δικηγόρους και τους ίδιους τους κατηγορούμενους με τις καταθέσεις τους, το έωλο των κατηγοριών, καθώς και οι μεγάλες αντιφάσεις που προέκυψαν από το κατηγορητήριο και τα πραγματικά γεγονότα.

Στην ίδια κατεύθυνση και οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων ανέδειξαν και φώτισαν τα πραγματικά γεγονότα, αναδεικνύοντας το τι έγινε πραγματικά σε σχέση με όσα ψευδώς αναφέρονταν στις καταθέσεις των Αστυνομικών και του κατηγορητηρίου.

Δίπλα στους διωκόμενους Υγειονομικούς στάθηκαν μάρτυρες υπεράσπισης και Συνδικαλιστές μέλη της Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ υπερασπιζόμενοι το Συνταγματικό Δικαίωμα στην ειρηνική διαμαρτυρία και το Δίκαιο Αγώνα που δίνουν εδώ και ένα χρόνο διεκδικώντας το δικαίωμα στην Εργασία και στο να γυρίσουν πίσω στις δουλειές τους για να ζουν με αξιοπρέπεια οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Το Δικαστήριο, μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας, κήρυξε πανηγυρικά ΑΘΩΟΥΣ τους Υγειονομικούς, αποδεικνύοντας ότι ακόμα υπάρχει ελπίδα για τα Δικαιώματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Οι Υγειονομικοί σε Αναστολή, μετά την απόφαση, συνεχίζουν ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΙ τον Αγώνα τους για να γυρίσουν ΑΜΕΣΑ στη δουλειά τους απέναντι στις πολιτικές εμμονές και τα αδιέξοδα της Κυβερνητικής Πολιτικής, μαζί με τους εργαζόμενους που συνεχίζουν να είναι δίπλα τους.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Υ.Γ 1: Θλιβερή παραφωνία, για άλλη μια φορά, η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) που παρά τις προτάσεις των Παρατάξεων ΑΣΥ-ΑΡΜΑ-ΑΑΑ- Ενωτικό Κίνημα ΑΡΝΗΘΗΚΕ να προκηρύξει Στάση και να στηρίξει Δικαστικά τους συλληφθέντες Υγειονομικούς. Είναι η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην Ιστορία της που η Ομοσπονδία δεν συμπαραστέκεται σε συλληφθέντες Υγειονομικούς για μια ειρηνική διαμαρτυρία. Για άλλη μια φορά κατώτερη των περιστάσεων και των αναγκών των εργαζομένων και του Κινήματος.

Υ.Γ 2 : Δεν φτάνει που ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ τους συλληφθέντες αλλά και συνολικά τους συναδέλφους σε Αναστολή, έχουν και το ΘΡΑΣΟΣ να εκδίδουν Ανακοίνωση «συμπαράστασης» στους διωκόμενους(!!) προφανώς για τα «μάτια του κόσμου». Όταν δεν υπάρχει ούτε τσίπα….