Λέσβος / Σιωπηρή πορεία μετά τα πολύνεκρα ναυάγια – «Να μην συνηθίσουμε τον θάνατο»

Με αφορμή τα δύο πολύνεκρα ναυάγια που σημειώθηκαν σήμερα στη Λέσβο και τα Κύθηρα, δεκάδες πολίτες της Λέσβου συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία Σαπφούς και πραγματοποίησαν σιωπηρή πορεία.

Μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης της Λέσβου και του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους πνιγμούς προσφύγων και μεταναστών. Σε μια συμβολική κίνηση ρίχτηκαν στην θάλασσα στεφάνια στη μνήμη των νεκρών προσφύγων της σημερινής ημέρας και ακολούθησε σιωπηρή πορεία στην αγορά και στην προκυμαία της Μυτιλήνης.

πηγή stonisi.gr

Στο κάλεσμά του ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης σημείωνε ότι «καταδικάζουμε όσους έχουν μετατρέψει το Αιγαίο σε υγρό «τάφο» κατατρεγμένων από τους πολέμους, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, αντί για θάλασσα Ειρήνης.

Όπως τονίζουν πρόκειται για «θύματα της πιο άγριας βίας και εκμετάλλευσης που πολλές φορές το πληρώνουν και με την ίδια τους τη ζωή!»

Σημειώνεται ότι στη Λέσβο έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής 18 άνθρωποι ενώ στα Κύθηρα αγνοούνται 15 άνθρωποι. Από το ναυάγιο στη Λέσβο, με βάση τα έως τώρα στοιχεία, έχουν χάσει τη ζωή τους 16 γυναίκες, ένας άνδρας και ένας έφηβος 15 ετών. Στη βάρκα επέβαιναν περίπου 40 άτομα.

πηγή stonisi.gr

πηγή φωτό εξωφύλλου: stonisi.gr

πηγή άρθρου: avgi.gr