Μύκονος: Μαζική διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για τη στέγαση

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Μυκόνου ο πραγματοποίησαν ο ΣΕΠΕ Σύρου – Τήνου – Μυκόνου και η Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων αναφορικά με τα σημαντικά προβλήματα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στο νησί.

Ύστερα από μια δίωρη συζήτηση και διάλογο σχετικά με το θέμα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε παμψηφεί αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου με σκοπό να αποδοθούν περισσότερα χρήματα στη στέγαση των εκπαιδευτικώνκάλεσμα στους ιδιώτες ιδιοκτήτες δωματίων και οικιών για μίσθωση δωματίων από τον Δήμο και παραχώρησή τους σε εκπαιδευτικούς και πρόταση από την πλευρά του Δήμου για αλλαγή του ρυμοτομικού σχεδίου με σκοπό την πρόβλεψη για ανέγερση κοινωνικών κατοικιών (εργατικών εστιών).

Αναλυτικά η ενημέρωση των εκπαιδευτικών:

Την περασμένη Τρίτη 13 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο της Μυκόνου με τη συμμετοχή περίπου 100 εκπαιδευτικών του νησιού της Μυκόνου, οργανωμένη από τα πρωτοβάθμια σωματεία των εκπαιδευτικών Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων και ΣΕΠΕ Σύρου – Τήνου – Μυκόνου. Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση – διάλογος με τον υπεύθυνο για θέματα παιδείας του Δήμου και πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Ρουσουνέλο Γιώργο, κατά την οποία κατατέθηκαν από τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και από το σώμα των εκπαιδευτικών τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί όσον αφορά το θέμα της στέγασης στο νησί της Μυκόνου. 

Συγκεκριμένα: 

• Κατατέθηκαν οι προτάσεις των εκπαιδευτικών σωματείων για την αντιμετώπιση του προβλήματος της στέγασης στο νησί. 

• Έγινε αναφορά στο τεράστιο κόστος των ενοικίων, στον ελάχιστο αριθμό προσφερόμενων δωματίων προς ενοικίαση στο νησί, στην πολύ κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα σπίτια στον ξενώνα που παραχωρεί ο Δήμος (στου Γκύζη), στο τεράστιο κόστος ζωής στο νησί. 

• Έγινε αναφορά στην ευχέρεια που έχει ο Δήμος Μυκόνου (με αποθεματικό ταμείο μεγαλύτερο από  20 εκατομμύρια ευρώ) να προχωρήσει στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού του , προκειμένου να αποδοθούν περισσότερα χρήματα για τη στέγαση των εκπαιδευτικών στο νησί. 

Το απόγευμα της ίδια ημέρας πραγματοποιήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού, με συμμετοχή των εκπαιδευτικών εκπροσώπων (Δημήτρης Παπαδημητρίου – Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, Πολύκαρπος Ξενίδης – ΣΕΠΕ Σύρου Τήνου Μυκόνου) με πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης το ζήτημα της στέγασης των εκπαιδευτικών στο νησί της Μυκόνου. 

Ύστερα από μια δίωρη συζήτηση και διάλογο σχετικά με το θέμα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε παμψηφεί τα παρακάτω: 

1) Αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Μυκόνου με σκοπό να αποδοθούν περισσότερα χρήματα στη στέγαση των εκπαιδευτικών στο νησί της Μυκόνου.

2) Κάλεσμα – πρόσκληση προς ιδιώτες ιδιοκτήτες δωματίων και οικιών στο νησί, για μίσθωση δωματίων από την πλευρά του Δήμου και την παραχώρησή τους σε εκπαιδευτικούς.

3) Πρόταση από την πλευρά του Δήμου για αλλαγή του ρυμοτομικού σχεδίου με σκοπό την πρόβλεψη για ανέγερση κοινωνικών κατοικιών (εργατικών εστιών) στο νησί. 

Μετά από όλα αυτά, αναμένουμε τις άμεσες κινήσεις της Δημοτικής Αρχής Μυκόνου σε σχέση με το θέμα της στέγασης και βέβαια ενημερώνουμε όλους τους αρμόδιους φορείς ότι δεν πρόκειται να εφησυχάσουμε μέχρι να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το ζήτημα από τον πλουσιότερο Δήμο της Ελλάδας. 

Δεν θα ανεχτούμε σκηνές εξευτελισμού και ντροπής για τους συναδέλφους μας που έρχονται από όλες τις εσχατιές της χώρας για να προσφέρουν γνώσεις και διαπαιδαγώγηση στα παιδιά του νησιού. 

Σε περίπτωση που έρθουμε και πάλι αντιμέτωποι με εικόνες όπως οι φετινές η αντίδρασή μας θα είναι μαζικότερη και ισχυρότερη.

Η ζωής μας, η δουλειά μας και η αξιοπρέπειά μας είναι αδιαπραγμάτευτα. 

πηγή: alfavita.gr