Εργαζόμενοι ΟΑΕΔ: Στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Εργασίας Παρασκευή 1/4

Την κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ στηρίζει και η ΑΔΕΔΥ

Η Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για τη στάση εργασίας την 1 Απριλίου 2022:

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις της για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, έχει προκηρύξει με ομόφωνη απόφαση, στάση εργασίας για αύριο, Παρασκευή, 1/4/2022 από τις 12 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στις 12:30 στο Υπουργείο Εργασίας.

Εδώ και δυο χρόνια ο ίδιος ο Υπουργός εξήγγειλε ένα νομοσχέδιο, η σύνταξη του οποίου έγινε, υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας και παρά το πολύμηνο της συγγραφής του, βρίθει «παραλείψεων» ευνοϊκών διατάξεων για τους ανέργους, αλλά και για τους εργαζόμενους στον Οργανισμό.

Για τους ανέργους: Παράλειψη (;) να δοθεί αύξηση στο επίδομα ανεργίας, παράλειψη (;) να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων επιδόματος ανεργίας, παράλειψη (;) της επί της ουσίας στήριξης των ανέργων. Συμπερίληψη, αντιθέτως, διατάξεων που τιμωρούν και διαγράφουν τους ανέργους από έξι μήνες έως και δύο χρόνια, μεταθέτοντας την ευθύνη της ανεργίας από το κράτος στον άνεργο. Ατομική ευθύνη ΚΑΙ στην ανεργία! Ο ΟΑΕΔ μετατρέπεται από μηχανισμός υποστηρικτικός-κοινωνικός για τους ανέργους σε ελεγκτικός-κατασταλτικός, που θα κυνηγά τους ανέργους για να τους διαγράφει.  

Για τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ: Παράλειψη (;) διάταξης για τον ελεγκτικό μηχανισμό από 1.1.2023 που, όπως μας είπε ο κ. Διοικητής στη συνάντηση που είχε η Ομοσπονδία με τον Υπουργό Εργασίας, την …αναζητούν τώρα. Παράλειψη (;) διάταξης για το αφορολόγητο των ελέγχων και των  εξόδων κίνησης, παρόλο που μέχρι και ο Υπουργός συμφωνεί ότι έχουμε δίκιο!!! Παράλειψη (με πλήθος ερωτηματικών)  εκπροσώπησης των  εργαζομένων στο νέο ΔΣ του ΟΑΕΔ, το οποίο αποκτά, με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου, κυβερνητική πλειοψηφία και τρεις χρυσοπληρωμένους διορισμένους αντιπροέδρους στη θέση των κοινωνικών εταίρων. Συμπερίληψη, αντιθέτως, διάταξης για προμήθειες κατά παρέκκλιση από τις κείμενες διατάξεις (η οποία αποσυρθεί μετά τις διαμαρτυρίες).

Και φυσικά, η μεγάλη «μεταρρύθμιση» της αλλαγής ονόματος του ΟΑΕΔ σε ΔΥΠΑ. Πριν καν  στεγνώσει το μελάνι του νέου Οργανογράμματος, ο αλέκτωρ λάλησε.  Και αν η αλλαγή ονόματος υποκρύπτει αλλαγή στόχων, η κατασπατάληση δημόσιου χρήματος δεν υποκρύπτεται, είναι εμφανέστατη, χωρίς ωστόσο, εμφανή λόγο.

Συνάδελφοι,

Η ομοφωνία και ευρεία συμφωνία των εργαζομένων κατά του προτεινόμενο σχεδίου νόμου με τον επικοινωνιακό τίτλο «δουλειές ξανά», καταμαρτυρά τη σπουδαιότητα των διαλαμβανομένων.

Συνάδελφοι,

Αυτό τον αγώνα θα τον κερδίσουμε, αρκεί να παραμείνουμε ενωμένοι.

Αύριο, Παρασκευή, θα δοθεί μια πρώτη μάχη με τη στάση εργασίας που έχει προκηρυχθεί από τις 12.00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου  και τη συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας.

Το Υπουργείο Εργασίας και η Διοίκηση του ΟΑΕΔ μετρούν και καταγράφουν δυνάμεις, ενώ συνεχίζουν την προπαγάνδα και την προληπτική καταστολή. Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά  στη στάση εργασίας και τη συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας.

Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για κανένα μας. Είναι ώρα ευθύνης.  Η δύναμη ανήκει στους εργαζόμενους, αρκεί να πιστέψουμε σε αυτήν. Οι μικρές νίκες πριν ακόμα κατατεθεί το σχέδιο νόμου στη Βουλή, πρέπει να αποτελέσουν εφαλτήριο για μεγαλύτερες κινητοποιήσεις.

Συνεχίζουμε ενωμένοι και θα κερδίσουμε. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, έχουμε την ευθύνη του αγώνα, αναλαμβάνουμε την ευθύνη του αγώνα, έχουμε τη δύναμη να αποτρέψουμε τα σχέδια τους. Και θα τα αποτρέψουμε!

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος       ο Γ.Γραμματέας

Μακράκης Γ.        Τηλιγάδας Κ.

Παράλληλα με ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ στηρίζει την κινητοποίηση της Ομοσπονδίας και καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη του Λεκανοπεδίου να δώσουν μαζικά το «παρών» στη συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια μέρα, ώρα 12:30, στο Υπουργείο Εργασίας

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την απόφαση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, στηρίζει τη στάση εργασίας που έχει προκηρυχθεί από την Ομοσπονδία για την Παρασκευή, 1 Απριλίου 2022, με αφορμή το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τον ΟΑΕΔ και καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη του Λεκανοπεδίου να δώσουν μαζικά το «παρών» στη συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια μέρα, ώρα 12:30, στο Υπουργείο Εργασίας.