Η πρώτη μήνυση για θάνατο ασθενούς που μολύνθηκε με κορονοϊο σε ιδιωτικό νοσοκομείο

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε η χήρα 59χρονου, ο οποίος μπήκε στις 23 Απριλίου 2021 σε γνωστό ιδιωτικό Θεραπευτήριο των Αθηνών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί καρδιακό του πρόβλημα και 7 ημέρες μετά προσεβλήθη από κορoνοιό, μέσα στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα, να πεθάνει.

Γράφει η Μαίρη Μπενέα

Υπεβλήθη η πρώτη μήνυση, για θάνατο από κορονοϊό ασθενούς, που μολύνθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε η χήρα 59χρονου, ο οποίος μπήκε στις 23 Απριλίου 2021 σε γνωστό ιδιωτικό Θεραπευτήριο των Αθηνών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί καρδιακό του πρόβλημα και 7 ημέρες μετά προσεβλήθη από κορoνοιό, μέσα στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα, να πεθάνει.

Η παθούσα, μέσω του συνηγόρου της Γιάννη Ζωγράφου υπέβαλλε μήνυση, για ανθρωποκτονία από αμέλεια και έκθεση δύο γιατρών και της Διοίκησης του θεραπευτηρίου, επειδή όπως ισχυρίζεται, αντί να τον υποβάλλουν στον αναγκαίο έλεγχο για covid19, μόλις εμφάνισε τα συμπτώματα και να του χορηγήσουν την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή, αναλώθηκαν σε ανούσιες και άσχετες εξετάσεις, με το αζημίωτο, ενώ και στη συνέχεια καμία αγωγή για θεραπεία του ιού δεν έδωσαν.

Αποτέλεσμα ήταν να χαθεί πολύτιμος χρόνος, για την ενημέρωση των θεραπόντων ιατρών του στον Ευαγγελισμό, όπου μεταφέρθηκε στη συνέχεια, ως νοσοκομείο αναφοράς κορονοιού και ο ασθενής να πεθάνει.

Η χήρα του 59χρονο υποστηρίζει ότι, οι υπεύθυνοι του ιδιωτικού Θεραπαυτηρίου, οι γιατροί και οι νοσηλευτές «…εξέθεσαν τον εκλιπόντα σύζυγό μου σε κίνδυνο ζωής , αφού με πρόθεσή τους (ήτοι με ενδεχόμενο δόλο) τον κατέστησαν αβοήθητο έχοντας εκ καθήκοντος (και συμβάσεως ταυτόχρονα) το καθήκον να τον περιθάλπουν προκαλώντας αιτιωδώς τον θάνατό του (306 παρ. 2) Με τον ίδιο τρόπο ασφαλώς- και αυτό οφείλει να διερευνηθεί από την ανάκριση- εξέθεσαν σε κίνδυνο ζωής και αόριστο άλλο αριθμό ασθενών που νοσηλεύονταν στην ίδια κλινική, με άγνωστο σε εμάς αποτέλεσμα σχετικά με την εξέλιξη της κατάστασής τους β). Ο θάνατος αυτός, όπως προκύπτει από τη σειρά των εγγράφων που επικαλέστηκα και προσκόμισα δεν θα είχε επέλθει εάν οι εγκαλούμενοι/υπαίτιοι διενεργούσαν από την πρώτη στιγμή της εμφανίσεως του εμπύρετου το σχετικό τεστ covid και είχαν προβεί στην αναγκαία υποστηρικτική θεραπεία ή έστω είχαν ζητήσει να διακομισθεί τρεις μέρες πριν στον «Ευαγγελισμό» , οπότε και η κατάσταση της υγείας του ήταν σαφώς καλύτερη. Όμως αυτοί επέλεξαν για τους λόγους που προαναφέρθηκαν να μην πράξουν τίποτα και να διενεργούν άσχετες εξετάσεις, με αποτέλεσμα η κατάσταση της υγείας του να επιδεινωθεί στα μη περαιτέρω, οπότε αναγκάστηκαν να ζητήσουν να φύγει από την κλινική.
Διαβάστε ολόκληρη τη μήνυση ΕΔΩ