ΠΟΕΔΗΝ / Διοικητές σε ρόλο μεσάζοντα ιδιωτών– 8.000 συμβασιούχοι απολύονται 31 Μαρτίου

Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες προχώρησε η ΠΟΕΔΗΝ όσον αφορά τη λειτουργία των νοσοκομείων το επόμενο διάστημα καθώς αναμένεται επέλαση ιδιωτών εργολάβων σε κρίσιμες υπηρεσίας όπως η σίτιση και η καθαριότητα με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι με σύμβαση ορισμένου χρόνου να χάσουν τη δουλειά τους.

Οι εργολάβοι «ακονίζουν τα φαράσια τους» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ αφού θα αναλάβουν με εργολαβίες την καθαριότητα, την σίτιση και άλλες υπηρεσίες εντός των δημόσιων νοσοκομείων, επισημαίνοντας ότι στις 31 Μαρτίου θα απολυθούν 8.000  εργαζόμενοι με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

Ήδη, όπως καταγγέλλει «Διοικητές Νοσοκομείων συγκεντρώνουν το προσωπικό με σύμβαση ορισμένου χρόνου  και τους προετοιμάζουν για την μετάβαση στον εργασιακό μεσαίωνα. Μάλιστα τους πουλάνε και εκδούλευση για την μεσολάβησή τους στους εργολάβους, για ψηφοθηρικούς λόγους».

Οι «αθεόφοβοι», όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, «τους υπόσχονται δουλειά στον εργολάβο και θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι που θα λαμβάνουν 300 ευρώ το μήνα από 750 ευρώ».

Το μόνο επιχειρηματικό κεφάλαιο που διαθέτουν είναι οι φιλικές σχέσεις με την κυβέρνηση, ο αυταρχισμός, ο τραμπουκισμός και οι κλεψιές σε βάρος των εργαζομένων που απασχολούν» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία καλούν την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου σε πανελλαδική συγκέντρωση στις 12:30 στο υπουργείο Υγείας όπου, όπως λένε, «θα κάψουμε τις μπλούζες μας».

πηγή: Avgi.GR

p