Σισμανόγλειο: Για δεύτερη φορά μετατρέπεται σε νοσοκομείο covid – Στάση εργασίας

Σε στάση εργασίας και σε συγκέντρωση ΒΡΊΣΚΟΝΤΑΙ οι εργαζόμενοι έξω από το Σισμανόγλειο, ΣΉΜΕΡΑ Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ.

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και πλήθος
Σισμανόγλειο Στάση Εργασίας 18/1/2022

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει ότι «Το ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ Γενικό Νοσοκομείο μετατράπηκε για δεύτερη φορά σε Ειδικό Νοσοκομείο κορονοϊού. Χωρίς κανένα σχεδιασμό, χωρίς επαρκή στελέχωση, επιβάλλοντας υπερεργασία και υπερεφημεύρευση στο προσωπικό.

Στη Βόρεια και Ανατολική Αττική σήμερα δεν υφίσταται Γενικό Δημόσιο Νοσοκομείο για περιστατικά πλην κορονοϊού.

Το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο κορονοϊού.

Το Αμαλία Φλέμιγκ Νοσοκομείο κορονοϊού.

Το Παίδων Πεντέλης Εμβολιαστικό Κέντρο.

Σχεδιασμός στο πόδι ή αφήνουμε τον ιδιωτικό τομέα στην περιοχή να κάνει πάρτι;

Στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ σταμάτησε η λειτουργία εξετάσεων, θεραπειών, χειρουργικών επεμβάσεων γενικών περιστατικών.

Ασθενείς που είναι σε λίστα Αναμονής μήνες αναβάλλονται τα ραντεβού τους με κίνδυνο της ζωής τους.

Στο Νοσοκομείο αναπτύχθηκαν 290 κλίνες για περιστατικά κορονοϊού σε 7 κλινικές με μόνο 26 παθολόγους και πνευμονολόγους στο σύνολο.

Εξαιτίας αυτού για ασθενείς με κορονοϊό εφημερεύουν και τους παρακολουθούν γιατροί άλλων ειδικοτήτων (χειρουργοί, ουρολόγοι, οφθαλμίατροι, αλλεργιολόγοι κλπ).

Οι νοσηλευτές 2 σε κάθε βάρδια για 30 – 40 ασθενείς με κορονοϊό μεταξύ αυτών και διασωληνωμένων. Τι να προλάβουν να κάνουν νοσηλεία, φροντίδα;

Η ΜΕΘ 18 κλινών πάντα γεμάτη με αρκετούς ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ σε απλές κλινικές. Μετά αναρωτιούνται για την υψηλή θνητότητα. Δεν κρύβονται όσο και εάν προσπαθούν οι λόγοι που χάνουμε 90 ασθενείς με κορωνοϊό την ημέρα.

ΤΡΙΤΗ 18/01/2022 η ΠΟΕΔΗΝ καλύπτει και στηρίζει τη Στάση Εργασίας των εργαζομένων 9 – 12 και τη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην πύλη του Νοσοκομείου 9π.μ.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ»

σχόλιο του George Petropoulos από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας:

Την ώρα της διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο Σισμανόγλειο για την μετατροπή του σε νοσοκομείο covid ήρθε στη πύλη μια ηλικιωμένη γυναίκα που περπατούσε με δυσκολία. Είχε έρθει για κάποια προγραμματισμένη θεραπεία η εξέταση, δεν ακουσα, οποία εκ των πραγμάτων αναβλήθηκε. Είναι ιστορικό ατύχημα για τη χώρα, την εποχή μιας υγειονομικής κρίσης, να βρίσκεται στη κυβέρνηση, ένα πολιτικό κόμμα που δεν πιστεύει στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Που θεωρεί το ΕΣΥ, πολυτέλεια και τις ΜΕΘ πεταμένα λεφτά.

Η εμμονή τους στην υποβάθμιση των Δημόσιων Νοσοκομείων, κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές