Συνταξιούχοι / Όχι στο «αντίδωρο» των 250 ευρώ – Στο δρόμο ξανά για 13η-14η σύνταξη

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα – Ούτε σήμερα μπόρεσαν να δουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να του ζητήσουν όλα όσα άδικα τους έχουν αφαιρεθεί

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι συνταξιούχοι, καταγγέλλοντας ως απαράδεκτο το «αντίδωρο» – όπως το χαρακτηρίζουν – των 250 ευρώ που τους πετάει η κυβέρνηση. Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις (Δημοσίου – OAEE – ΙΚΑ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ Δικηγόρων – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ) διοργάνωσαν σήμερα Τρίτη 14 Δεκεμβρίου συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα, ενώ στην Αθήνα εκατοντάδες συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και έφτασαν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου απαιτώντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να του ζητήσουν όλα όσα άδικα τους έχουν αφαιρεθεί. Ωστόσο, βρήκαν τις πόρτες κλειστές, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί επίσκεψη στη Βόρεια Εύβοια.https://www.youtube.com/embed/CoOA44oiASw?rel=0

«Ανθρώπινες συντάξεις και δωρεάν υγεία – Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Πληρώσαμε τα κέρδη, πληρώσαμε την κρίση – Στους δρόμους του αγώνα βρίσκεται η λύση», «Αγώνας τώρα δίχως κανένα όρο – Φέτος τα Χριστούγεννα να πάρουμε το δώρο», «Με φιλοδωρήματα δεν μας ξεγελάτε, ντροπή σε σας που τώρα κυβερνάτε» ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην πορεία.

Στη Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της Βουλής οι συνταξιούχοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με φραγμό από αστυνομικές κλούβες.

συνταξιούχοι Κλαυθμώνος 14.12.21
(avgi.gr)

Τελικά ο φραγμός άνοιξε και οι συνταξιούχοι προχώρησαν αφού κατήγγειλαν τις κυβερνητικές πολιτικές. «Δεν θα μας κλείσουν και τους δρόμους να διαμαρτυρόμαστε» τόνισαν.

συνταξιούχοι Κλαυθμώνος 14.12.21
(avgi.gr)

Οι συνταξιούχοι απαιτούν:

  • Προσλήψεις γιατρών – νοσηλευτών, δημιουργία Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.
  • Να αποδοθούν σε όλους τους συνταξιούχους η 13η και η 14η σύνταξη, με αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και ταυτόχρονη μείωση των τιμών στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης.
  • Να τους αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020-2021.
  • Να τους αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και για τη 13η και 14η σύνταξη αφορολόγητα, αφού αυτά αποδίδονται μετά από χρόνια άτοκα.
συνταξιούχοι Κλαυθμώνος 14.12.21
(avgi.gr)

 Στις κινητοποιήσεις καλούν επίσης, η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών (ΚΑΠΑ) και η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ).

συνταξιούχοι Κλαυθμώνος 14.12.21
(avgi.gr)

(Βίντεο – Φωτογραφίες – Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαντωνίου)

  • πηγή: avgi.gr