Τάκης Παντέλης- Κάποιοι είναι στην αναμονή μέρες για ΜΕΘ ενώ άλλοι βρίσκουν αμέσως

Πεθαίνουν 100 άνθρωποι κάθε μέρα και η κυβέρνηση κάνει πως δεν συμβαίνει τίποτε!

Πως κάποιος είναι σε αναμονή 2-3 μέρες για ΜΕΘ, ενώ άλλος να βρίσκει αμέσως; Ας απαντήσει το υπουργείο.

«Σταθερά σε καθημερινή βάση είναι κάποιοι συμπολίτες μας διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, κι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Το λένε επίσημα στοιχεία», δήλωσε Στο Κόκκινο 105.5 και στον Γιώργο Τραπεζιώτη ο κ. Τάκης Παντέλης, μέλος της ΠΟΕΔΗΝ και νοσηλευτής στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

«Στις περισσότερες ΜΕΘ ξεπερνά ακόμη και τον αριθμό των 100. Μέσα σε αυτούς είναι και ασθενείς με κορονοϊό. Αυτό
που αναδείξαμε σαν ομοσπονδία και για αυτό δεν πήραμε κάποια απάντηση από το υπουργείο είναι πως σύμφωνα με τα στατιστικά τα δικά τους, 40-50 ΜΕΘ για Covid παραμένουν κενές. Το ερώτημά μας λοιπόν είναι γιατί παραμένουν κενές αυτές οι κλίνες.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ έπρεπε να είναι μηδενικός», είπε, ενώ υπογράμμισε πως «δεν ξέρω που διατίθενται αυτές οι κλίνες. Εκ του αποτελέσματος όμως όπως φαίνεται στο σύστημα, δεν καλύπτεται 100% ο υπάρχοντας αριθμός των κλινών ΜΕΘ και καθημερινά φαίνεται αριθμός κλινών ΜΕΘ εκτός από να καλυφθούν περιστατικό κορονοϊού. Πως γίνεται όμως να είναι κάποιος σε αναμονή 2-3 μέρες, ενώ άλλος, για παράδειγμα επώνυμος να βρίσκει αμέσως ΜΕΘ; Ας μας απαντήσει το υπουργείο. Εμείς απλώς αναδεικνύουμε την αντίφαση που αποτυπώνεται».

Σύμφωνα με τον κ. Παντέλη, «γίνεται προσπάθεια από την κυβέρνηση για να παρουσιαστούν όλα σαν να μη συμβαίνει τίποτε, ενώ καθημερινά θρηνούμε 90 και 100 ανθρώπους. Με πρόχειρες λύσεις προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση».

Ακούστε το ηχητικό εδώ

πηγή: 105.5 Στο Κόκκινο – 9 Δεκέμβρη 2021

Ο Παναγιώτης Παντέλης είναι μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΔΗΝ και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ