2.000 προσλήψεις ειδικών κατηγοριών στο Δημόσιο από τον Σεπτέμβριο – Πού θα γίνουν οι αιτήσεις

Ξεμπλοκάρουν 2.000 προσλήψεις στο δημόσιο τομέα για άνεργους ειδικών κατηγοριών που υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του ν. 2643/1998 (Άτομα με αναπηρία και συγγενείς τους, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, τέκνα Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, παιδιά Αναπήρων Πολέμου).

Εντός του Σεπτεμβρίου θα δημοσιευτούν οι 14 προκηρύξεις για όλη την επικράτεια (μία για κάθε περιφερειακή ενότητα) από τις κατά τόπου αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα κληθούν να υποβάλλουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις τους στην ειδική πλατφόρμα (2643.yeka.gr) του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατεθούν ή να αποσταλούν ταχυδρομικά στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr.

Οι περίπου 2.000 θέσεις που θα προκηρυχθούν, έχουν παρακρατηθεί με υπουργικές αποφάσεις από το σύνολο των θέσεων που έχουν εγκριθεί για στελέχωση δημόσιων υπηρεσιών, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που προσλαμβάνουν προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ. Oι τελευταίες αντίστοιχες προκηρύξεις είχαν εκδοθεί το Δεκέμβριο του 2014.

Υπενθυμίζεται πως οι θέσεις αφορούν σε διάφορους κλάδους/ειδικότητες  όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης (πανεπιστημιακή, τεχνολογική, δευτεροβάθμια, υποχρεωτική).

Η κατανομή ανά κατηγορία προστασίας ως εξής:

  • ΑμεΑ: 500 θέσεις
  • Συγγενείς ΑμεΑ: 200 θέσεις
  • Πολύτεκνοι: 390 θέσεις
  • Τρίτεκνοι: 530 θέσεις
  • Τέκνα Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης: 250 θέσεις
  • Τέκνα Αναπήρων Πολέμου: 220 θέσεις.

insider.gr