Κυριάκος Μητσοτάκης / Εχθροί της κοινωνίας οι απεργοί

Σαφής ήταν η στόχευση του πρωθυπουργού να στρίψει τον οδοστρωτήρα προς το πεδίο των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων υποστηρίζοντας ότι «η απεργία διαχωρίζεται από την παρανομία» και «οι κινητοποιήσεις μιας ομάδας πολιτών δεν πρέπει να στρέφονται εναντίον των υπολοίπων».

Στο ίδιο ύφος συμπλήρωσε ότι «τα μπλόκα στους καταπέλτες των πλοίων μετατρέπονται σε καταπέλτη της κοινωνίας έναντι των εχθρών τους» παρακάμπτοντας τα χθεσινά ρεπορτάζ με τις υποστηρικτικές δηλώσεις επιβατών στην απεργία των ναυτεργατών!

Με περίσσια υποκρισία ισχυρίστηκε ότι «με το νομοσχέδιο αναμετρώνται οι δυνάμεις της πραγματικά προοδευτικής σκέψης με τις δυνάμεις της συντήρησης» και «τίθενται κανόνες στη ζούγκλα και ξεπερνάμε τον Μεσαίωνα». Μειδιάματα ακόμα και στα γαλάζια έδρανα προκάλεσε ωστόσο η αναφορά ότι «από τη δημόσια διαβούλευση ξεχωρίζω τις έντονες επιφυλάξεις του ΣΕΒ».

Δεν δίστασε να προβεί στον ψευδή ισχυρισμό ότι «οι τροποποιήσεις του ευέλικτου ωραρίου έχουν τις υπογραφές της κυρίας Ξενογιαννακοπούλου και του κ. Ραγκούση» και πως «ατομικές συμβάσεις υπάρχουν και ο νέος νόμος επεκτείνει απλά ευρωπαϊκή Οδηγία που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ με υπουργό την κυρία Αχτσιόγλου»!

Επιδιώκοντας μάλιστα να διαστρεβλώσει την ουσία του νέου πλαισίου χαρακτήρισε «μύθο» το ότι «οι υπερωρίες θα πληρώνονται με ρεπό» υποστηρίζοντας ότι «όποιος το φωνάζει αυτό έχει πάρει ρεπό από την αλήθεια». Παραμερίζοντας, παράλληλα, την ανισότιμη σχέση εργοδότη – εργαζομένου σημείωσε ότι «οι υπερωρίες θα πληρώνονται με την προσαυξημένη αμοιβή, όπως και τώρα. Πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου».

ΠΗΓΗ