Τα fake news του Χατζηδακη για την ψηφιακή κάρτα εργασίας(τόσο παλιά όσο τα μνημόνια)

Σε συνέντευξή στον τηλεοπτικό σταθμό open ο κος Χατζηδάκης μίλησε για το εργασιακό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Μεταξύ άλλων μίλησε και για την «ψηφιακή κάρτα εργασίας» παρουσιάζοντας την ως μια επανάσταση στην εργασία. Αυτό που δεν μας είπε ο Υπουργός είναι ότι αυτή η επανάσταση είναι τόσο παλιά όσο τα μνημόνια.

Τελικά αυτό το νέο μέτρο  με την ηλεκτρονική κάρτα εργασίας. που θα μας φέρει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο είναι τόσο παλιό όσο τα μνημόνια. Μας έχουν γανώσει το μυαλό για τη νέα διάταξη με την ψηφιακή κάρτα εργασίας ως μια πρόβλεψη που ως δια μαγείας «θα λειτουργήσει ως εγγύηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων». Κανένας δεν λέει ότι η διάταξη αυτή υπάρχει χρόνια  τώρα και συγκεκριμένα από το έτος 2011 (βλ Άρθρο 26  του ν. 3996/11*) και το μόνο που απαιτούσε για να εφαρμοστεί ήταν η έκδοση τεσσάρων ΥΑ . Αυτές τις ΥΑ που κανένας υπουργός, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, ούτε και ο ίδιος ο κος Χατζηδάκης, έως σήμερα, δεν είχε εκδώσει τώρα μας μας τις «πουλάνε» ως φοβερή καινοτομία. Αν πιστεύει τόσο σ αυτό το μέτρο ο Υπουργός γιατί εντάσσει την διάταξη αυτή στο νέο νομοσχέδιο και δεν εκδίδει από σήμερα κ όλας αυτές τις ΥΑ για να είναι σε ισχύ ήδη από αύριο; Γιατί δεν τις έχει εκδώσει τόσους μήνες που είναι Υπουργός; Πως μπορεί να διασφαλιστεί ότι ακόμα και μετά την επαναψήφιση της διάταξης θα εκδοθούν οι εφαρμοστικές ΥΑ που απαιτούνται για την εφαρμογή του μέτρου και δεν θα μείνουμε για μια ακόμα φορά στα λόγια;

Αυτό που επίσης δεν μας λένε ότι η σχετική διάταξη προβλέπει στην περίπτωση διαπίστωσης μη χτυπήματος της κάρτας από τον εργαζόμενο την επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 200 ευρώ στον ίδιο τον εργαζόμενο. Ατομική ευθύνη του εργαζόμενου λοιπόν και η τήρηση του ωραρίου και η απλήρωτη υπερωρία.

Στην τελική της μορφή η διάταξη διαμορφώθηκε ως εξής «στον ίδιο τον εργαζόμενο, διοικητική κύρωση ύψους διακοσίων ευρώ, η οποία βαρύνει τον εργαζόμενο και καταβάλλεται από τον εργοδότη. Ωραίο; Το πληρώνει ο εργοδότης και το κρατά από τον μισθό .

Σε συνέντευξή του υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά » Βασικά όμως εισάγουμε την «ψηφιακή κάρτα εργασίας». Η οποία θα καταγράφει αυτόματα τον χρόνο προσέλευσης, αποχώρησης, υπερεργασίας και υπερωριών, με έλεγχο από το υπουργείο Εργασίας. Θα λειτουργήσει ως εγγύηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και ως στήριξη των επιχειρήσεων που εφαρμόζουν σήμερα το νόμο απέναντι σε αυτές που παρανομούν. Η ψηφιακή κάρτα εργασίας με τις εγγυήσεις της είναι ίσως η πιο σημαντική αλλαγή του νομοσχεδίου. Μια επανάσταση στην εργασία! Μια αλλαγή συνδεδεμένη με πολλές καινοτομίες του νομοσχεδίου.»

της Παπαδημητρίου Σταυρούλας Επιθεωρήτριας Εργασίας και μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ