Παρεμπόδιση της αστυνομίας στους φωτορεπόρτερ για την κάλυψη βίαιων προσαγωγών

Μία νέα «τακτική» εφάρμοσαν αστυνομικοί κατά την προγραμματισμένη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα έναντι των φωτορεπόρτερ που βρέθηκαν εκεί για να καλύψουν το γεγονός και τις βίαιες συλλήψεις της αστυνομίας, καθώς αστυνομικοί στέκονταν ανάμεσα στους συναδέλφους τους και τους φωτορεπόρτερ, μην επιτρέποντάς τους να πλησιάσουν και εμποδίζοντας την καταγραφή των περιστατικών.

Η προγραμματισμένη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα, διαλύθηκε βίαια από τις δυνάμεις της αστυνομίας, όταν οι περίπου 30 συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να ανοίξουν πανό. Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στα στενά του κέντρου της Αθήνας, ενώ έγινε χρήση χημικών και καταγράφηκαν αναφορές για αρκετές προσαγωγές.

Περίπου 30 άτομα άνοιξαν το πανό για τη συγκέντρωση τους με την αστυνομία να απαντάει με χημικά, ξύλο και να ξεκινά άγριο κυνηγητό το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταλήξει σε αρκετές προσαγωγές.

Ωστόσο, από τα βίντεο που ήρθαν στη δημοσιότητα, αποκαλύπτεται μία νέα «τακτική» των αστυνομικών, που μετά τα ματαιωθέντα σχέδια Χρυσοχοΐδη για τον περιορισμό των δημοσιογράφων και των φωτορεπόρτερ σε συγκεκριμένο σημείο, εμποδίζουν την καταγραφή των βίαιων προσαγωγών και συλλήψεων φτιάχνοντας «τείχος» με τα σώματά τους, ανάμεσα στους επαγγελματίες του Τύπου και τους συναδέλφους τους.

πηγή