ΟΣΥΑΠΕ : Καταδικάζουμε την βίαιη επίθεση σε υπάλληλο της ΠΕ Ξάνθης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Καταδικάζουμε απερίφραστα  και εκφράζουμε την αποδοκιμασία μας  για την βίαιη επίθεση που δέχθηκε υπάλληλος υπηρεσίας της Π.Ε. Ξάνθης από πολίτη ο οποίος απαιτούσε να εξυπηρετηθεί χωρίς ραντεβού από την υπηρεσία.

Θεωρούμε πως περιστατικά, όπως αυτό του προπηλακισμού υπαλλήλου επειδή απλά έκανε την δουλειά του, στηρίζονται στη λογική του «κοινωνικού αυτοματισμού» και της  στοχοποίησης των δημοσίων υπαλλήλων, που και αυτή η κυβέρνηση σκόπιμα ενισχύει.

Οι «αγανακτισμένοι» πολίτες οφείλουν να στρέψουν την απαιτητικότητά τους πρώτα απ’ όλα απέναντι σε κυβέρνηση και Περιφερειακές Αρχές που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τίποτα για την τεράστια υποστελέχωση των υπηρεσιών, για τις σοβαρότατες ελλείψεις σε εξοπλισμό και μέσα, και για τα διάτρητα υγειονομικά πρωτόκολλα στους χώρους δουλειάς που αφήνουν εκτεθειμένους τους υπαλλήλους.

Απαιτούμε την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για ασφαλή και αξιοπρεπή εργασία όλων των εργαζομένων.

Τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτά και δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν.

   Η αρ. 13/29-1-2021 ανακοίνωση της ΟΣΥΑΠΕ

18-7-2018 – Ανακοίνωση ΟΣΥΑΠΕ : Καταδίκη της τραμπουκικής επίθεσης στον προϊστάμενο της Πολεοδομίας του Δήμου Θήρας

13-9-2017 – Ανακοίνωση ΟΣΥΑΠΕ : Καταγγελία για τα κρούσματα βίας ε βάρος συναδέλφων μας γεωτεχνικών υπαλλήλων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

31-8-2016  – Ανακοίνωση ΟΣΥΑΠΕ : Καταγγελία για τα κρούσματα βίας σε βάρος συναδέλφων μας των Δ/νσεων Μεταφορών & Επικοινωνιών και Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς από πολίτες και σε βάρος συναδέλφου μας Κτηνιάτρου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας