Γ. Μακράκης: Ανοιχτά σχολεία μόνο με ασφάλεια για όλους

 

Την πεποίθηση πως τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά μόνο με μέτρα ασφαλείας για όλους όσους μετέχουν κι εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία, εξέφρασε μιλώντας στον Politica 89.8 και τον Νίκο Παπαδάκη, ο  πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δομήνικος Θεοτοκόπουλος Γιώργος Μακράκης. 

Ο κ. Μακράκης, ζήτησε μαζικά τεστ και γενικότερα, πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, που θα μειώσουν την πιθανότητα διασποράς του κορονοϊού στις σχολικές μονάδες κι αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  στις 11 Ιανουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως πω το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν και οι ανακοινώσεις για τη μείωση της ύλης στα πανελλαδικών εξεταζόμενα μαθήματα της Γ’ λυκείου και πως θα ληφθούν επιπλέον μέτρα πρόληψης όπως:

Την δια ζώσης επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών που θα γίνει με επιπλέον μέτρα πρόληψης από τον κορονοϊό, τα οποία αφορούν δύο άξονες: τον συγχρωτισμό των κηδεμόνων και συνοδών των παιδιών και τους εκπαιδευτικούς. Αναλυτικότερα, σχετικά με τον συγχρωτισμό γονέων, κηδεμόνων και άλλων που συνοδεύουν τα παιδιά στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, θα υπάρχει πλέον η πρόβλεψη για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών). Επιπλέον, θα χρησιμοποιούνται περισσότερες από μία είσοδοι της σχολικής μονάδας, όπου αυτές υπάρχουν. Όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς, ήδη, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, έχει δρομολογηθεί ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορονοϊό και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα.

https://www.politica.gr/